Lossen & Vasten – Deken “Joke”

06 januari 2017

Op het moment dat ik deze deken haakte wist ik totaal nog niet van het bestaan van deze steek. Ik wilde graag een echte “Lossen & Vasten – Deken” en bedacht iets met alleen lossen en vasten. Supertrots was ik op het resultaat, op “mijn” steek. Het haakt ook zo ontzettend lekker weg. Losse, vaste, losse, vaste, als een liedje klinkt het in mijn hoofd als ik deze steek aan het haken ben.
Pas veel later ontdekte ik dat deze steek al bestond onder de naam Weefsteek of Granietsteek. Het werd ook ineens een hele populaire steek.
Voor mij is het altijd de “Lossen & Vasten – Steek” gebleven.

Nog steeds vind ik hem prachtig en is het echt mijn trots, deze deken. Hij hangt te pronken in onze woonkamer en ik krijg er nog erg vaak hele positieve reacties op.

2017-01-05-15-11-28

Ook op het servies, waarop ik de kleuren van deze deken destijds baseerde, ben ik nog steeds niet uitgekeken. Mijn “Room Seven” mokken, bordjes, kopjes en alles wat ik er nog meer van heb, maken mijn keuken nog altijd tot de gezellige keuken die ik vind dat het is.

Je snapt natuurlijk best wel dat, op het moment dat ik mijn winkeltje opende, ik het jammer vond dat ik deze deken niet in pakketten kon aanbieden aan jullie. Het garen dat ik destijds gebruikte voor deze deken zat niet bij mij in de collectie en je kunt ook niet om één deken een heel nieuw merk opnemen.
Toch bleef ik het jammer vinden. Net déze deken, mijn “Lossen & Vasten – Deken”.
Uiteindelijk heb ik besloten om het patroon om te gaan zetten. Het patroon is helemaal hetzelfde gebleven. Ik heb er alleen ander garen en andere kleurnummers in vermeld. Een goede keus vind ik zelf. Met dit garen voor deze deken, ik koos voor de Colour Crafter van Scheepjes, kon ik deze deken niet alleen in pakketten gaan verkopen, hij werd ook nog eens een stuk goedkoper om te maken. Hierdoor kan deze deken nu door een veel groter publiek gehaakt worden. Het garen zelf heeft zich voor mij inmiddels bewezen als een goed garen. Ik haakte er 3 Cal-kussens van en ook de laatste Cal, dus 3 dekens, haakte ik met dit garen. Het is heerlijk zacht om mee te haken, maar ook een heerlijke knuffeldeken in gebruik. Precies wat ik wil!
Bang dat ik niet de juiste kleuren kon vinden was ik niet echt. Dit garen is er in 93 verschillende kleuren, dus dát moet lukken! Ik nam mijn mand waarin ik alle bollen bewaar en gooide ze, samen met mijn deken, allemaal op ons bed.

2017-01-06-11-46-18

Alle kleuren zaten ertussen, ik kon mijn patroon gaan aanpassen! Gisteren was ik hiermee klaar en nu kan ik hem dan eindelijk opnieuw gaan plaatsen. Ik hoop dat velen van jullie de echte Lossen & Vasten Deken nog gaan haken. Ik vind hem zelf zó ontzettend mooi!

Enkele weken geleden vertelde ik al in een blog dat ik mijn projecten namen ging geven. Dit keer kon ik er gewoon niet onderuit. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om deze deken een andere naam te geven dan mijn eigen. Deze deken is zo “Joke”! Door haar nu ook nog mijn naam te geven is ze niet 100%, maar voor mij wel 200% Joke.
Voortaan staat deze deken op mijn website als Lossen & Vasten – Deken “Joke”. Helemaal compleet. Ik ben blij!!

Wil je meteen met deze deken beginnen? Je kunt het patroon hier gratis downloaden.

2017-01-06-11-19-59

Een patroon van al een tijd geleden, maar voor mij blijft hij altijd bijzonder. Ik hoop dat je hetzelfde voelt bij deze deken als ik en niet kunt wachten om hem te gaan haken.
Als je ermee aan de slag gaat wens ik je vast heel veel haakplezier toe en ik zie graag een foto tegemoet, hier op de website, de Facebookgroep of per email. Ik geniet er erg van om jullie creaties te bewonderen!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in  mijn wereldje van Lossen & Vasten.

Download hier het patroon »
 • https://zusjeknus.blogspot.nl/ Zusje Knus

  Het is een prachtige ‘Joke’ deken geworden! Zelf ook een omslagdoek en een sjaal met de granietsteek gehaakt, zo’n mooi effect!

  Groetjes Marijke
  zusjeknus.blogspot.nl

  • lossenenvasten

   Dankjewel!! Het is inderdaad een prachtige steek!

 • Margaret

  De granietsteek haakt heerlijk weg en het effect is prachtig. Grappig dat jij de steek zelf bedacht en daarna ontdekte dat deze steek al bestond en een naam heeft. Jouw deken is prachtig en verdient echt de naam Joke.

  Groetjes, Margaret

  • lossenenvasten

   Bedankt voor je lieve woorden!

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.