Lisa, een pareltje van een sjaal

19 februari 2018

Vorige week liet ik haar voor het eerst zien op de Handwerkbeurs in Zwolle. Lisa, een prachtige sjaal gehaakt uit één bol Whirl van Scheepjes. Ze werd erg goed ontvangen. Eén van de bezoeksters zei zelfs: “Dit is by far het mooiste dat ik heb gezien vandaag!” Kun je je een groter compliment voorstellen? Er is zoveel moois te zien op zo’n beurs!! Ik kreeg er een brok van in mijn keel!

De afgelopen weken kwam er niet zo heel veel van haken. Er waren af en toe wel uurtjes dat ik even met mijn haaknaald op de bank zat, maar veel kwam er niet uit mijn handen. Ook datgene dat bijna nooit gebeurd, gebeurde dit keer wel. Ik was al helemaal klaar met een project en ik moest de conclusie trekken dat het “het” niet was.  Uren, dagen voor niets gehaakt. Dat krijg je als je even flink van slag bent door dingen die om je heen gebeuren.
Toch ging ik naar de Handwerkbeurs en wilde ik heel graag iets nieuws meenemen. Lisa was mijn redding. Ze hing al enige tijd over de torso die op mijn kamertje staat. Zelfs het patroon had ik al helemaal klaar. Het was tot nu toe alleen nog niet de juiste tijd geweest om haar al te plaatsen.
Wat kwam dat nu even perfect uit zeg! Met de lente voor de deur en de Handwerkbeurs die nu plaats vond was Lisa dé sjaal die ik mee kon nemen. Ik pakte haar, samen met een aantal voorjaarsprojecten uit mijn boek, in mijn tas en nam haar mee naar Zwolle. Daar stond ze te pronken op de Handwerkbeurs! Heel veel mensen namen vast een bol Whirl mee en ik beloofde aan iedereen dat ik op maandag het patroon zou plaatsen.

2018-02-15 12.13.54

Het was gezellig op de beurs. Het was leuk om samen met Dendennis in de stand te staan en ook hem wat beter te leren kennen. Hoe leuk was het dan ook om op de foto te gaan samen met elkaars boek in handen!

2018-02-16 11.13.41

Ook genoot ik weer van de vele knuffels en leuke gesprekjes die er waren. Heerlijk zo’n beurs. Het geeft ons blogsters de gelegenheid om heel veel mensen te ontmoeten en te leren kennen.

Gisteren ging ik samen met mijn man een eindje wandelen. Het was prachtig weer buiten, dus we moesten er gewoon even uit. Ook had ik nog wat foto’s nodig van Lisa. Alles was klaar, maar foto’s om haar goed te laten zien had ik nog niet. We reden lekker een eindje Groningen in en maakten een gezellige wandeling door het bos.
We vonden een leuk plekje om wat foto’s te kunnen maken. Ik trotseerde de kou, trok mijn jas uit en showde mijn prachtige sjaal voor jullie!

Ook lagen er nog een paar sfeerfoto’s die ik gebruikte voor in het patroon. Die wil ik jullie toch ook niet onthouden.

Gaan je handen al jeuken? Heb je al zin om dit patroon te gaan haken? Je hoeft er alleen maar een bol Whirl voor aan te schaffen, een lekker plekje op de bank te zoeken en haken maar!
Het patroon kun je hier downloaden.

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

Download hier het patroon »
  • Ellen Merckx

    Oh wat mooi!!! Maar je link onder “hier” werkt niet :(

    • lossenenvasten

      Dank je wel voor het compliment en voor het melden. Nu werkt de link wel als het goed is!

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.