Lentekriebels

14 maart 2015

Wie heeft er geen last van, na zoveel dagen zon? Ik denk dat er maar weinig mensen zijn bij wie het niet een beetje gaat kriebelen als de eerste zonnestralen ons aanraken. Het lijkt wel of, met het schijnen van de zon, alles een beetje lichter wordt, letterlijk en figuurlijk. We krijgen wat meer ruimte van binnen, we worden wat vrolijker.

Ieder jaar gebeurt dit weer. Na een lange herfst en winter, die ook prachtig zijn met al hun geur en kleur, zitten we te wachten op de zon en wat hogere temperaturen. En als hij dan tevoorschijn komt, als de thermometer 2 getallen aangeeft, kunnen we niet wachten met onze zomerjas, zitten overal de terrasjes weer vol, mensen gaan in de tuin aan het werk, gezinnetjes trekken de bossen in. We zijn blij, we zijn opgelucht…het is voorjaar!!

Als het voorjaar aanbreekt, als we het over lentekriebels hebben, moet ik altijd denken aan de scène uit de wereldberoemde Disney-film “Bambi” (klik op Bambi om hem te zien). Hij mag mij een bloempje noemen als hij dat leuk vindt….geweldig! Ik voel mijn mondhoeken omhoog gaan, mijn ogen gaan stralen, mijn hart wordt warm. Dit is zó schattig, dit zijn echte lentekriebels. Bloempjes, vlindertjes, kleuren..alles komt hier bij elkaar, alles wat lente is!
Wat doet het voorjaar precies met mij? Wat doet het met mijn hobby? Eigenlijk ben ik meer en meer een herfst-type aan het worden, maar toch gebeurd er iets. Ik merk dat ik ineens weer val op zachte kleuren. Ik wil roze kaarsjes, tulpen en gezellige gehaakte randjes om bloemvazen in mijn huis. Ik wil weer kleur in mijn kleding, kleur op mijn nagels, kleur, kleur, kleur!! En het meisje in mij komt nóg meer naar boven dan normaal. Ik wil zelfs spelen!

En dát is nu precies zo fijn aan onze hobby. We mógen spelen! Spelen met kleur, spelen met garen, spelen met lintjes en knopen, kralen, bloemetjes en vlindertjes, heerlijk! En pas heb ik weer iets oud, nieuws ontdekt. Spelen met strijkkralen. Wat heb ik dat vroeger veel gedaan met onze jongens en wat vonden we dat samen leuk. Van alles hebben we gemaakt. Naambordjes voor op de slaapkamerdeur, onderzetters, schilderijtjes…zo leuk! Eerst het gepriegel met al die kleine kraaltjes en daarna het wonder van het strijkapparaat. Alle kraaltjes smelten samen tot één geheel. Ineens is het iets, heb je je eigen creatie in handen.
Op dit moment ben ik bezig met de voorbereidingen voor een kussen. En hoe kan het ook anders, het wordt een voorjaars-kussen! Ik heb mijn strijkkralen gebruikt om het patroon ervoor te maken. Dit is echt geweldig om te doen.
Het bezig zijn met dit nieuwe project werd daar nóg weer een stuk leuker van. Lekker, dat gepriegel en gefreubel met die kraaltjes.  Met heel veel plezier ben ik bezig geweest, kralen verschoven en weer terug gelegd. Kleur veranderd, kleuren toegevoegd, totdat ik tevreden was. Daarna heb ik het strijkijzer er overheen gehaald. Ik vind het nu al een superleuk kussen. In ieder geval in kraaltjes-vorm. Nu heb ik een patroon en ik kan hem overal mee naar toe nemen.

Afgelopen woensdag heb ik het garen voor dit kussen uitgezocht en volgens mij heb ik een geweldige keus gemaakt. Ik word al blij van de gedachte te gaan haken met dit nieuwe garen van Scheepjeswol. Bloom heet het. Hadden ze een mooiere naam kunnen bedenken?? Volgens mij niet! Het is een holle draad, dus het splijt niet. En het is licht, net als het voorjaar!! Volgens mij haakt het geweldig, tenminste, dat zegt mijn voorgevoel. In het weekend nestel ik mij maar eens heerlijk op de bank om te gaan beginnen. Ik hou jullie op de hoogte van mijn vorderingen.

Heb ik last van lentekriebels?? Ja, ik denk het wel!
Een heel fijn voorjaar voor iedereen en ik hoop jullie snel weer terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

2015-03-13 13.09.43

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.