Joyce, nu ook van Stonewashed

25 april 2017

Wat heb ik toch ontzettend veel plezier van dit vest! Haar naam past perfect bij haar, ze maakt me erg blij! Het is een feestje om haar te haken, als je haar eenmaal aan hebt wil je haar nooit meer uittrekken en de reacties die ik krijg op het patroon zijn overweldigend. Zoveel dames die haar willen maken, zoveel dames die dit vest ook aan hun kledingcollectie toe willen voegen. Dit is voor een ontwerpster het grootste compliment dat je krijgen kunt.

Op het moment dat ik haar ontwierp met de Colour Crafter wist ik al dat ze ook prachtig zou zijn als ze gehaakt werd met de  Stonewashed.
In het patroon nam ik al meteen het aantal benodigde bollen van dit garen mee, maar de foto’s hiervan kon ik nog niet plaatsen. De reden hiervoor was simpelweg dat ze nog niet klaar waren.
Wat was ik blij met mijn nieuwe vesten toen ze eenmaal voor me lagen. Wat blijft de Stonewashed toch een prachtig garen. Het heeft een uitstraling van zacht, van warm, van chique en daar lijnrecht tegenover toch ook een beetje van Nostalgie. Het is  ietwat…tja, hoe zal ik het noemen? Beter omschrijven dan de naam van het garen zelf kan ik het eigenlijk niet: “Stonewashed”!! Gewassen met stenen wat het uiterlijk een rauw randje geeft. “Prachtig” is het beste woord wat ik nu nog kan vinden.
Helaas kon ik ze nog steeds niet laten zien in een blog. Het garen was een tijdlang niet leverbaar. Met een blog met foto’s zou  ik jullie wel lekker maken, maar haken kon je ze dan niet. Dat voelde niet goed. Ik wachtte geduldig.

Op het moment dat de dag in zicht kwam dat het garen weer in de winkels zou liggen, gingen mijn man en ik op stap om foto’s te nemen. Het was een mooie lente-dag, we hadden geluk. Ik trok één van de twee vesten aan en kon zo mooi testen hoe deze vesten als een soort van “jas” zouden functioneren. We gingen op pad.

Ik moet zeggen, het is ook als vervanging voor een jas in de lente, wéér een geweldig vest! Zeker ook van dit garen, net iets grover, is het een fijn vest om te dragen als je een eindje gaat fietsen bijvoorbeeld.

Wat heeft het toch ook mooi uitgepakt om dit vest te haken in twee kleuren Stonewashed die vrij dicht bij elkaar liggen. Een soort van “ton-sur-ton” zal ik maar zeggen. Zelf koos ik voor de kleurnummers 802 en 803, omdat ik heel graag nog eens een grijs vest wilde. Dit is dus ook de enige kleurencombinatie die ik jullie als vest kan laten zien.

Toch heb ik ook van de andere combinaties, die ik erg mooi vind, even een klein lapje voor jullie gemaakt. Wat is dat toch mooi om te zien hè, al die mooie kleurtjes bij elkaar?

Wij fietsten verder en ik verwisselde mijn lange vest in twee kleuren voor het korte vest in één kleur. Wat is dit toch ook een mooi vest!

Het wordt wel erg moeilijk om te kiezen op deze manier. Welke zou jij willen maken?

Stiekem ben ik blij dat ik geen keuze meer hoef te maken, ik heb ze allebei!

Twee prachtige vesten, moeilijk kiezen, maar beide keuzes zijn goed. Dit vest is gewoonweg geweldig om te hebben. Lang, kort, één kleur, twee kleuren, het maakt eigenlijk niet uit. Gemaakt van Stonewashed is ze net weer even anders, is ze misschien ook net een tikkeltje warmer. Het is een heerlijk vest om te dragen als “zonder jas” nog net niet kan. Het is heerlijk om te dragen als je ’s avonds na het eten nog even lekker buiten wilt zitten en het eigenlijk net te koud is. Ook is het een heerlijk vest om te dragen op dagen als deze, als de lente maar niet komen wil en je het liefst je winterkleren nog even aantrekt. Kortom, bij twijfel…doen!!

Wil je dit vest ook gaan haken? Heb ik je aangestoken? Je kunt het patroon nog steeds gratis downloaden op de website. Daarvoor kun je hier klikken.

Ik wens je vast heel veel haakplezier toe en heel veel draagplezier als jouw “Joyce” eenmaal klaar is!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

Download hier het patroon »
 • A.Gerritsen

  Complimenten voor het prachtige vest….erg mooi! Het vest in twee kleuren heeft mijn voorkeur maar zijn er dan niet ontzettend veel eindjes om af te werken?

  • lossenenvasten

   Dank je wel! Ja, er zijn inderdaad nogal wat draadjes af te hechten. Het is het werk wel meer dan waard. Als je het om de paar toeren even doed valt het uiteindelijk ook wel weer mee hoor!
   Heel veel succes met je keuze!

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.