Home Sweet Home!

25 september 2017

Home Sweet Home!
Al mijn Cal-dekens zijn weer thuis. Ze liggen weer gezellig bij mij op mijn werkkamertje, nadat ze voor lange tijd zijn weggeweest. Een fijn gevoel.

Zeven weken lang deed ik niks anders dan haken, patroon schrijven, foto’s maken en weer haken. Uur na uur en dag na dag. De hele maand juli was ik ermee bezig en ook nog een stukje van juni en augustus. Het kan dan niet anders dan dat je óf het project waar je mee bezig bent gaat verafschuwen, of je gaat er ontzettend veel van houden.
Bij mij gebeurde het laatste.

Dit garen, de Colour Crafter van Scheepjes, haakt zó ontzettend fijn, het is zó heerlijk zacht en het heeft zó een prachtige uitstraling! Ik kan er gewoon niet genoeg van krijgen, het is een feestje om ermee te haken.
Ik koos zes kleuren per deken en ontwierp hiermee een deken naar mijn hart. Dit werd mijn derde Cal en ik wilde dat ze weer heel anders werd dan de twee dekens die ik hiervoor haakte.
Weken, misschien wel maanden, lag er een idee uitgetekend op mijn bureau. Het was het, maar eigenlijk toch ook niet. Ik hield ervan, maar tóch moest er nog iets aan veranderen.
In de groep liet ik merken dat ik weer dacht aan een nieuwe Cal. Dit werd enthousiast ontvangen, gelukkig maar. Ook kreeg ik heel veel reacties in de zin van “ik hoop dat…”, “hopelijk gaat het niet…”.
Dit liet ik allemaal lekker rond dwarrelen in mijn hoofd, samen met het idee dat voor me lag op mijn bureau. Gewoon lekker laten gaan, ik had nog genoeg andere dingen op de planning staan.
Op een dag was het zover en ging het van “ping!” Ineens ging er een lampje branden! Ik was zó ontzettend blij! Eindelijk kon ik aan de slag. Daarna ging het snel. Na een aantal dagen met een pen en heel veel vellen papier op de bank te hebben doorgebracht, kon ik eindelijk het garen bestellen en beginnen met haken.
Ik genoot! Het ging goed en mijn dekens werden precies zoals ik wilde dat ze zouden worden.

Op 14 augustus bracht ik mijn dekens weg. Ik moest ze even laten gaan voor de fotografie. Voor mij braken er drie weken vakantie aan, waarin ik even kon genieten van mijn welverdiende rust!

Afgelopen vrijdag was het zover. De foto’s waren klaar en ik mocht mijn dekens weer komen halen.
Zaterdag reed ik samen met mijn man en de dekens naar een hunebed dicht in de buurt. Nog even een paar foto’s maken, gewoon in mijn eigen, af en toe beetje gekke, stijl.

2017-09-23 12.08.12

Terwijl ik deze blog schrijf, krijg ik gewoon een beetje buikpijn. Wanneer zal ik de zin schrijven…”en hier zijn ze dan!”?
Dat is toch wel weer een heel spannend moment. Tot nu toe waren de reacties lovend. Ik liet al een beetje zien van de kleuren en af en toe wat steken. Nu ga ik ze helemaal laten zien. Geen geheimen meer.

Van tevoren nog even wat leuke, gezellige foto’s. Uitstelgedrag???

“Home Sweet Home”, waarom dit thema?
Thuis is voor mij de plek waar ik me veilig voel, waar ik op mijn gemak ben en waar ik helemaal mezelf kan zijn. “Home Sweet Home” is een zinnetje dat ik vaak uitspreek als we weer thuiskomen na het boodschappen doen, na een vakantie of een avondje weg. “Home Sweet Home” kwam daarom in mijn gedachten om te gaan gebruiken in mijn dekens. Letterlijk…

In de hele deken gaat dat er dan zo uit zien.

2017-09-23 11.46.33

O, wat is dit spannend en o, wat is dit leuk!!
Zelf vind ik de deken zo ontzettend mooi geworden en ik vind haar ook zó gezellig om te zien! Daarnaast is ze lekker zacht en is het weer een hele mooie, regelmatige deken geworden. Dat is waar ik van houd, rust en regelmaat in mijn patronen. Dat is eigenlijk wat je steeds weer terug ziet in mijn ontwerpen.
In een Cal is dit altijd een stukje lastiger. Het moet niet al te voorspelbaar worden. De steken van de volgende week moeten nog wel een verrassing blijven. Bij een deken met zóveel regelmaat kun je er niet onderuit dat dit af en toe niet helemaal lukt. Toch denk ik zelf dat ook deze deken weer 100% “Cal-waardig” is!

Nog even een paar mooie sfeerplaatjes.

Ja, ik ben blij, ik ben tevreden en ik ben ontzettend trots op deze vier dekens!
Natuurlijk gaf ik ze ook deze keer weer namen. Dit is niet alleen leuk, dit is ook heel handig. Het is makkelijk vertellen aan welke deken je werkt. Ook is het straks makkelijk als er weer garenpakketten gemaakt en verkocht gaan worden.

“Home Sweet Home” is het thema. De namen van mijn dekens heb ik een beetje in dezelfde stijl gekozen.
Lieve mensen, maakt u vandaag kennis met

Het is gebeurd, ik heb het gedaan. Jullie hebben de dekens mogen zien. Ik hoop met alles wat in me is dat we vanaf 6 december weer met een hele grote groep gaan haken aan deze deken. Veertien weken gezelligheid. Heerlijk met z’n allen de winter door!
Ik heb er zin in, ik hoop jullie ook!!

In mijn volgende Cal-blog ga ik jullie vertellen vanaf wanneer de garenpakketten te koop zullen zijn. Daarna volgt er nog een proeflapje en dan zijn we klaar om te starten. O, wat spannend en o, wat leuk!!

Ook gaan er weer Meet & Greets komen. Voor deze Cal, maar ook voor het boek dat bijna verschijnt. Daarnaast ga ik weer op pad met een aantal workshops. Als je het dus leuk vindt is er genoeg gelegenheid om elkaar te ontmoeten! Ik zie er naar uit!
In de agenda kun je vinden waar ik wanneer zal zijn.

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten!

 • Els de Galan

  Wat een schitterende dekens, ik ben zo blij ook met de paarse variant, die gaat het worden voor mij en de naam past er precies bij ! Ik ga met heel veel plezier meedoen aan de CAL Joke !.

  • lossenenvasten

   Superleuk om te horen! Ook ik vind de paarse variant een verrassend mooie deken! Vast heel veel plezier!

 • Elly Terneus

  heb gewacht tot ik het haken in de vingers had met deze cal ga ik meedoen heb al meer zelf vertrouwen

  • lossenenvasten

   Dit gaat vast helemaal goedkomen! De steken zijn niet al te moeilijk en worden in het patroon duidelijk uitgelegd.
   Veel plezier!!

 • RHA vd Weijde

  Hellup alweer verk(n)ocht. Wat een prachtig patroon en een mooie dekens. Je denkt een beetje in te kunnen schatten hoe een deken eruit gaat zien met die kleine previews en t resultaat is ineens heel anders en ik vind ze supergaaf. Je bent een kei in het verzinnen en ontwerpen van dekens en ik kijk erg uit naar de maand december ga absoluut weer meedoen! Well done!

  • lossenenvasten

   Dank je wel!! Dekens ontwerpen is ook echt iets waar mijn hart ligt! Ik geniet ervan met volle teugen en ik ben blij dat jij ze zo mooi vindt!

 • Wilma

  Ik ben alle hobbydingetjes die ik onder handen heb aan het afronden want ik wil heel graag meedoen. Ik vind ze allemaal prachtig maar weet ook welke kleur het word. Paars en ik vind het ook een mooie naam ‘leef’.

  • lossenenvasten

   Ja, de paarse doet me denken aan een lavendeltuin. Vandaar dat ik deze deken de naam “Leef” heb gegeven! Alvast heel veel haakplezier!

 • OmaSannie Van Luijk

  Wil heel graag het Love pakket, wat gaat dat kosten?

  • lossenenvasten

   De kosten weet ik nog niet precies. Dat wordt bekend op het moment dat de pakketten uitkomen.
   “Love” is een goede keuze!!

 • Carina Van Cleemput

  ze zijn allemaal even mooi dit wordt een probleem “welke moet ik nu kiezen?”

  • lossenenvasten

   Haha, ik zou bijna zeggen, alle vier! Dat doe ik maar niet. Ik zou zeggen “één voor één! 😉

 • Henriette van Klaveren

  Joke wat een prachtige deken heb je weer ontworpen! Dank je wel xx Het zal nog een hele toer worden om een kleur te gaan kiezen, misschien laat ik me leiden door de naam.

  • lossenenvasten

   Ik ben héél blij dat je ze mooi vindt!! Ik ben reuze benieuwd welke het gaat worden! xxx

 • Janke Hertog

  als ik lach in katoen of mix met meer katoen wil haken kan je dan ook pakket maken
  blauwgrijze tinten en laugh tinten

  • lossenenvasten

   Hallo Janke,
   Dit is zeker mogelijk. Je moet dan wel rekening houden met een duurdere deken! Welk garen zit je aan te denken? De Softfun van Scheepjes is ook een hele mooie. Dat is een 60% katoen en 40% Acryl.
   Groetjes, Joke

   • Janke Hertog

    hoi Joke ,als het maar niet zo splijt dat je tussen de draden zit met haaknaald en mooie kleuren combi is ,beetje oud blauw,blauwgrijze kleuren

    • lossenenvasten

     Hallo Janke,

     Het splijt inderdaad niet snel dit garen.
     Zou je mij in een email even precies willen uitleggen wat je wilt dat ik voor je doe? Ik laat dan zo snel mogelijk van me horen. Vanmiddag gaat niet meer lukken.
     info@lossenenvasten.nl

     Groetjes, Joke

     • Janke Hertog

      Hoi Joke, het heeft helemaal geen haast ik maak de deken voor me dochter af maar dat is garen gaat wel snel splijten ,,dus ik zal kijken bij de softfun voor de kleuren en dan hoor je weer van mij groet Anja (janke)

 • N van der velden-Bos

  Hoeveel bollen heb je nodig als je home sweet home in het paars twee bij twee wil maken

  • lossenenvasten

   Ik denk dat het goed moet komen als je van de 2 hoofdkleuren ieder 2 bollen extra en van de andere kleuren 1 bol extra neemt.

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.