Hoera, het is weer woensdag

22 april 2015

Iedere woensdag word ik blij wakker. Het is weer zover! We gaan haken, breien, kletsen, koffie-en theedrinken, lachen, garen bekijken (en vaak ook kopen), ideeën uitwisselen, elkaars werk bewonderen…kortom, we gaan een feestje vieren. We gaan naar Rolde, naar het haak- en breicafé bij Knitted Knots!!

Het begint voor mij altijd al bij het inpakken van mijn tas. Waar ga ik vandaag mee aan het haken, wat moet mee en wat blijft thuis? Ik laad mijn spulletjes in het mandje van mijn fiets en ga op pad.

Aan het einde van onze straat ben ik Assen al bijna uit. Ik fiets de brug over, waar in het kanaal al heel vaak mensen aan het roeien zijn.

Nu fiets ik het prachtige gebied ‘De Drentsche Aa’ binnen en kom in Loon. Het is een prachtig, klein dorpje waar je nog heerlijk ouderwets over klinkerweggetjes en kinderkopjes fietst. Beginnen jullie al te snappen waarom ik zo geniet van mijn fietstochtje iedere week?

Drie keer ademhalen en ik fiets Loon ook alweer uit en kom in een stukje “niemandsland”. Hier vind je het Loonerdiep tussen de velden. Het is eigenlijk mijn meest favoriete plekjes langs de route. Heerlijk rustig is het er. Een ooievaarsnest steekt hoog boven het gebied uit. Het water kabbelt er op zijn gemak door het prachtige landschap heen. Niet eenzaam, maar stil. Je hoort het geluid van de vogels, de wind en het suizen van het hoge gras. Zo dicht bij ons huis, dat staat in de hoofdstad van Drenthe, dit is bijzonder en zo ontzettend mooi!

De boeren zijn al druk aan het werk en ik kijk om me heen en geniet ervan. Zelfs de geur van het mest, dat ze verspreiden over het land, ruikt vandaag goed. Ook fiets ik nu langs “mijn” autootje en het mooie hek. Plekjes die opvallen op de route en die me een bijzonder gevoel geven. Ze zorgen voor een glimlach om mijn mond. Ik ben nu drieëneenhalf  kilometer onderweg.

Nu kom ik Balloo binnen, Wéér een heerlijk dorpje. Prachtige huizen, een geweldige omgeving. Rustig en klein, heerlijk pittoresk…

Na een kilometer fiets ik Balloo ook alweer uit om even later Rolde binnen te fietsen.

Nog een allerlaatste stukje fietspad en ik ben aangekomen bij Knitted Knots. Precies 5 kilometer van ons huis. Is het niet een prachtige route, een heerlijk begin van de dag?

Mijn collega komt meestal rond dezelfde tijd aan als ik.  We gaan naar binnen.
Zij doet de voorbereidingen voor de winkel, ik voor het haak- en breicafé. De koffie en thee wordt gezet, de tafel wordt in orde gemaakt…we kunnen beginnen.

Het is 10 uur. De dames komen binnen. Goedemorgen! Hallo! Lekker weertje! Hoe gaat het? Het is een gekakel van jewelste, maar zóó gezellig! Iedereen gaat zitten, pakt z’n haak- of breiwerk en ik schenk de koffie en thee in. Daar hebben de dames wel zin in!

foto 28

En zo zijn we de hele ochtend gezellig samen bezig. De meeste dames zijn inmiddels bekenden van elkaar, maar af en toe komt er iemand nieuw binnen. Dat is altijd weer leuk, iedereen is welkom en de meeste nieuwe mensen voelen zich ook erg welkom. We delen dezelfde hobby, dus gespreksstof genoeg!
Ook is het altijd fijn dat je elkaar dingen kunt vragen als je er even zelf niet meer uitkomt.

Voordat we het in de gaten hebben is het 12 uur, het zit erop. Iedereen pakt zijn boeltje bij elkaar en pakt zijn jas. Het was gezellig, tot de volgende keer, tot de volgende week! Ineens is het stil, ineens is het leeg.

2015-04-22 11.14.15

Ik ruim de boel op, doe de afwas en ga zitten. Samen met mijn collega eet ik mijn broodjes en blijf de rest van de middag lekker haken, helpen en bijpraten.

Pfffff, wat een drukte, maar wat ís dit leuk!!

Om 4 uur pak ook ik mijn spulletjes bij elkaar en mag dezelfde, prachtige route weer terug naar huis fietsen. Wat is het toch een fijne plek waar we wonen. Dichtbij de stad, dichtbij de natuur en dichtbij mijn werk!

Volgende week weer. Ik zie er nu al naar uit!!

Ik hoop dat je hebt genoten van de avonturen die ik beleef bij het haak- en breicafé. Misschien kom ik je er nog wel eens tegen. Woon je te ver, of haak je liever gezellig thuis op de bank? Dan hoop ik je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

 • Mirjam

  Wat schrijf jij ontzettend leuk!
  En dan ook nog over haken.
  Groetjes Mirjam

 • Anneke Tessers

  Wij hebben 1x per maand een ‘ haken en kwaken’ochtend bij Esther Riemersma -Kudde. Altijd heel gezellig!

 • www.hakelotje.blogspot.com

  En zo is en gaat het. Precies zoals je het beschrijft. Tot volgende woensdag collega.

 • Bea

  Heel erg leuk verhaal. En inderdaad zo is het helemaal.

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.