Hoe bijzonder kan iets gaan

09 april 2015

Een poosje geleden heb ik een blog geschreven over mijn moeders handen. In deze blog beschreef ik hoe gek ik op mijn moeders handen was en hoe trots ik erop ben dat we dezelfde hobby hebben. Ik heb er veel positieve reacties op gekregen en dat heeft me goed gedaan. Er zijn nog een aantal dingen in de familie die zij heeft gemaakt en een paar daarvan heb ik toen geplaatst. Een paar sokken (die ik overigens nog steeds af en toe draag), een trui die ze voor me maakte toen ik ongeveer 10 jaar was en een kleed dat altijd bij ons thuis op tafel lag. Over dat kleed kreeg ik een aantal dagen nadat ik het had geplaatst, een email. Erg leuk…

Iemand die de blog had gelezen en de foto’s had gezien, vroeg me of ik toevallig het patroon van dat kleed nog heb. Ze vindt het zó mooi! Mijn moeder is in 1987 overleden. Op dat moment was ik 18 jaar en had nog geen belangstelling voor de prachtige hobby haken. De tijdschriften waar zij haar patronen uit haalde zijn inmiddels ook niet meer in de familie. Dat heb ik deze mevrouw terug geschreven in de email die ik naar haar terug stuurde. Wel heb ik haar erbij verteld dat ik een winkel ken, waar ze nog veel van die oude haak-tijdschriften hebben liggen. Als daar iets in staat dat je graag wilt maken, maken ze met alle plezier een kopie voor je. Ik kon haar niet beloven hoe lang ze zou moeten wachten, maar als ik in de buurt zou zijn, zou ik gaan.
Gisteren was ik weer bij het haak- en breicafé. Aan het eind van de ochtend zaten we nog lekker wat met elkaar te kletsen en ik vertelde mijn verhaal over het kleed. Op mijn telefoon zocht ik de foto op, om hem aan mijn buurvrouw te laten zien. Ze keek er naar en zei tegen me dat volgens haar een andere dame uit de groep ook met zo’n soort kleed bezig was. Ik ging naast deze dame zitten, met mijn telefoon in de hand en we vergeleken de foto met die van haar patroon. Ik kon mijn ogen niet geloven…het was precies dezelfde!!!

Hoe bijzonder is dit!! Het stond in de Ariadne nr 1 van 1979. Van de weinige Ariadnes die nog in de omloop zijn, was er gisteren toevallig eentje in Rolde!

ariadne nr 1 1979

Ik was zó blij voor de mevrouw die het patroon graag wilde hebben, maar ik was ook erg blij voor mezelf. Er kwamen ineens heel veel emoties naar boven en ik was even niet meer te stuiten! Van het patroon heb ik meteen een kopie gemaakt. Ik ben vast en zeker van plan het ooit ook zelf nog eens te gaan maken.

2015-04-09 09.15.47

Eenmaal thuis heb ik meteen een mailtje de deur uit gedaan om iemand even heel blij te maken. Vanochtend heb ik nog een aantal kopietjes erbij gemaakt. Mocht iemand van mijn lezers het patroon graag willen hebben, dan mag je dat even via het contact-formulier aangeven. Ik zal dan zorgen dat hij zo snel mogelijk bij je op de mat ligt.
Omdat dit mijn eerste post namens Lossen & Vasten is, dat via de brievenbus komt, moest er natuurlijk wel iets van briefpapier of een antwoordkaart komen. Daar ben ik vanochtend mee aan de slag gegaan. Zo gaan mijn patronen, die ik met de post verstuur, voortaan de deur uit. Is het niet heel erg leuk?

2015-04-09 10.29.58

Het plezier dat ik heb van mijn website, groeit met de dag!

Dit was even een blogje tussendoor. Morgen kom ik met mijn deken, die al een paar keer voorbij is gekomen, én het patroon!!

2015-04-09 11.04.34

Blijf genieten van je hobby! Ik hoop je snel weer terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

 • Renate

  wat een mooi en bijzonder verhaal. Groetjes.

 • Jannette Smit-hendricksen

  Ik zou ook graag het patroon willen hebben. Mijn email adres is
  jannet.smit@gmail com. En ik vond het een mooi verhaal.

 • Saskia Faber

  Wat een leuk kleed, zou ik misschien het patroon hiervan mogen ontvangen ? Mijn emailadres is saskia70@upcmail.nl

  • lossenenvasten

   Hallo Saskia,
   Ik had je een berichtje gestuurd, maar deze kwam terug. Zou je me even even een berichtje via het contactformulier willen sturen?
   Groetjes, Joke

 • Els

  Prachtig patroon dat tafelkleed, zou ik hem ook kunnen krijgen?

  • lossenenvasten

   Hallo Els, zou je via het contactformulier even je adres willen doorgeven? Dan kan ik het naar je toesturen! Je vindt dit op de home-pagina onder contact. Groetjes, Joke

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.