Het worden al echt dekens!

28 oktober 2016

Voor mijn gevoel zijn we nog maar net begonnen, maar toch zijn we alweer vijf weken op weg.
De pakketten met garen die velen van jullie hebben aangeschaft beginnen al een stuk leger te raken en de dekens waar jullie vijf weken geleden aan begonnen beginnen al aardig op dekens te lijken.
Hoe leuk is dat?

Vijf weken geleden zette ik vol spanning het eerste patroon weer online. Hoe zullen ze reageren en hoe zullen de komende 3 maanden verlopen?
Deze deken is zó ontzettend anders dan de eerste, wordt hij wel goed ontvangen?
Nou, goed ontvangen wordt hij zeker! Met verbazing lees ik weer de zeer positieve reacties en kijk ik naar de glimmende ogen van de dames die de deken in het echt komen bewonderen.
Ik ben weer blij.

De start van deze Cal betekende ook weer de start van een drukke periode.
Iedere woensdag moet ik er goed om denken dat het patroon online komt. In de dagen van tevoren moet ik dus zorgen dat het patroon online kán.
Dit doe ik niet alleen, inmiddels weten jullie dat ik drie, hard meewerkende, zonen heb. Zij zorgen ervoor dat de mooie banner boven het patroon staat en dat het filmpje op YouTube staat zodat hij ook op de website geplaatst kan worden.
Verder heb ik iedere zaterdag een Meet & Greet, maar gaan ook de workshops nog gewoon door. Supergezellig, iedere keer weer!

Je maakt nog eens iets mee als je doet wat ik doe. Zo reed ik voor het eerst helemaal in mijn eentje in een dag heen en weer naar het buitenland. Ik was in België uitgenodigd om een workshop te komen geven. Hoe ontzettend leuk is dat!

Wat ook heel bijzonder was, was dat ik in België voor het allereerst de vertaalster van mijn patronen mocht ontmoeten. Ieder patroon dat ik heb gemaakt voor Cal 1, het kussen en ook nu weer voor Cal 2, heeft zij voor mij naar het Engels vertaald.
Nathalie, je bent een kanjer en een heel bijzondere vrouw!

joke-en-nathalie

In de dagen tussendoor doe ik flink mijn best om zoveel mogelijk in de groep aanwezig te zijn. Ik vind het erg leuk om te zien hoe jullie dekens er uitzien en hoever je inmiddels bent gevorderd. Ook is het heel belangrijk om de boel een beetje in de gaten te houden. Het gaat allemaal erg goed en ik ben supertrots op “mijn” groep, maar met inmiddels meer dan 21000 leden kan het haast niet anders dan dat er ook wel eens iets geplaatst wordt dat verwijderd moet worden. Dit doe ik het liefst zo snel mogelijk, omdat dit beter is voor de rust in de groep. Meestal gaat dit om dingen die niet bedoeld waren zoals ze werden opgevat, maar in de reacties kan dit wel eens uit de hand lopen. Ach, we zijn tenslotte ook maar gewoon mensen. Geschreven woorden komen soms anders over dan dezelfde woorden als ze uitgesproken worden maar waar je de ogen bij ziet. Gelukkig is de groep zoals hij is en is het vooral erg genieten van de prachtige foto’s die worden geplaatst. Ook ben ik er erg trots op met hoeveel geduld de vragen in de groep door jullie worden beantwoord.

Jullie zien het, een hoop gezelligheid, maar ook een hoop drukte die zo’n Cal met zich meebrengt. Maar wat is het leuk en wat doe ik het met ontzettend veel plezier!
Naast de drukte van de Cal ben ik natuurlijk ook nog met andere dingen bezig. Lossen & Vasten is niet alleen Cal, Lossen & Vasten is veel meer dan dat. Zo probeer ik toch ook nog regelmatig een blog te posten en daarbij zelfs nog af en toe een patroon te kunnen plaatsen. Jullie snappen natuurlijk wel dat dat allemaal iets minder vaak gebeurd tijdens zo’n Cal.
Binnenkort hoop ik jullie meer te vertellen over de dingen waar ik het nog meer zo druk mee heb. Ik houd de spanning er nog even in, maar het is  zó ontzettend leuk allemaal!

Deze blog schreef ik even tussendoor om ook de mensen die niet op Facebook zitten een beetje op de hoogte te houden. Ik wil ze graag het gevoel geven er ook helemaal bij te horen.
Vijf weken hebben we gehad, we hebben er nog 8 te gaan! Nog 8 weken en dan liggen we weer met z’n allen onder een heerlijke, prachtige deken!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

 • els Mastenbroek-Martens

  Goed dat je negatieve dingen weghaalt , Ik lees het voor mijn plezier en om te ontspannen, ik doe niet eens mee.,maar geniet er van om het te volgen.

 • Margaret

  Je bent een bezig biijtje met de CAL en alle andere haakdingen. Een paar jaar geleden had je vast in jouw stoutste dromen niet kunnen bedenken wat je nu allemaal meemaakt en doet. Al die enthousiaste reacties laten zien dat mensen al jouw werk en dat van jouw zoons echt waarderen.

  Ga zo door a.u.b., Margaret

  • lossenenvasten

   Dank je wel! En nee, ik had dit inderdaad niet kunnen bedenken, daarom geniet ik er ook maar extra van!

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.