Het succes van een netje

15 mei 2015

Al een tijdje speelde ik met het idee weer eens een klapper te plaatsen. Iets groots, een deken of zoiets. Ik was al bezig met het maken van een aantal proeflapjes en mijn nieuwe project begon al een beetje vorm te krijgen. Maar om een deken op je website te kunnen plaatsen, moet hij natuurlijk wel eerst gehaakt worden. En dat kost tijd, zeker wel een paar weken. Dus verzon ik voor tussendoor nog een aantal kleinere projecten en onderwerpen om toch af en toe een blog te kunnen plaatsen. En zo ontstond mijn boodschappennetje. Een gezellig netje, dat je altijd in je handtas mee kunt nemen. Handig, als je tóch weer teveel hebt meegenomen. Ook een netje dat straks een goede uitkomst is, als we straks niet meer overladen gaan worden met gratis plastic tasjes bij de winkels.
Ik zat te wachten op een grote klapper. Wie had nu gedacht dat dit kleine netje dat uiteindelijk zou worden?

Dat dit netje leuk in elkaar zit, dat wist ik zelf ook wel. Het feit dat het netje mooi en stevig aan de bodem zit vastgehaakt en toch ook aan de buitenkant, opgevouwen, er mooi uitziet, daar was en ben ik best trots op. Dat het een leuk projectje is, daar was ik zelf ook al achter. Leuk om kado te geven? Zeker weten! Dat het patroon een aantal keren gedownload zou worden? Daar had ik wel op gerekend.
Maar wat me overkwam vanaf het eerste uur dat dit patroon online stond, dát had ik niet verwacht. Ik werd er gewoon verlegen van! De blog met het patroon erin werd ontzettend vaak bekeken, is gedeeld en geliked en ik kreeg ontzettend veel lieve, warme en leuke reacties. Nu zijn we ongeveer 3 weken verder en ik zit nu op al meer dan 4000 downloads! Het netje is de hele wereld al over gegaan en op dit moment wordt het zelfs al in het Deens vertaald. Het wordt weggegeven bij winkels als mensen het materiaal ervoor kopen en het wordt gebruikt om eens door restjes katoen heen te komen.
Ik hoorde al van iemand, die in een handwerkwinkel staat, dat ze het netje al een aantal keer voorbij zag komen in de winkel. Hoe leuk is dat? Het is mezelf nog niet gebeurd, maar ik zou het zó ontzettend leuk vinden om te zien dat iemand ineens dit netje uit haar tas tevoorschijn haalt! Ja, dit netje deed en doet het goed. Hij is goed ontvangen op de Nederlandse haakmarkt.

Wat ook zo ontzettend leuk is, is dat ik van meerdere mensen foto’s kreeg toegestuurd van hun gehaakte netje. Ineens krijgt mijn blauwe netje een andere, of zelfs meerdere kleuren. Iedereen geeft zijn eigen draai eraan. Dit is zo leuk om te zien, hier kan ik zo van genieten!

Lieve mensen, met deze blog wil ik jullie allemaal heel hartelijk bedanken voor het downloaden en haken van dit patroon. Voor de lieve reacties, voor het melden van kleine foutjes, voor de leuke foto’s die jullie me toestuurden!
Ik hoop van harte dat dit me vaker gaat overkomen. Dat een patroon, hoe klein dan ook, zó goed wordt ontvangen. Wat is er nu leuker dan het delen van ideeën en zien dat je er anderen blij mee maakt?

Heb je het patroon nog niet gezien, gemaakt of gedownload? Je kunt het hier alsnog gratis downloaden.

Tenslotte nog een aantal foto’s van netjes die door lezers zijn gehaakt. Nogmaals, bedankt!!

Is dit niet ontzettend leuk om te zien? Hetzelfde netje, maar zó verschillend! Geweldig!
Heel veel plezier met je hobby, heel veel plezier bij het haken. Ik hoop je heel snel weer tegen te komen hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

 • Ineke Mulder-Loman

  Nog niet gehaakt, binnenkort echt wel doen!!!

 • Angela Groeneveld-De Boer

  hallo

  in het patroon zegt u twee bolletjes katoen benodigd te zijn…. hoeveel grams bolletjes moeten het zijn?

  Mvg Angela

  • lossenenvasten

   Je hebt 2 bolletjes van 50 gram nodig. Houd er wel rekening mee dat iedereen anders haakt!! Veel plezier ermee!

 • Dieuwke la Roi

  Hoi Joke,

  wat een geweldig patroon. Dit is de mijne geworden: http://mardieshaakhoek.blogspot.nl/2015/05/boodschappennetje.html

  Groetjes,
  Dieuwke

  • lossenenvasten

   Hoi Dieuwke. Hij is erg mooi geworden. Wat heb je ook een gezellige site! Dank je voor het plaatsen. Leuk!
   Groetjes, Joke

   • Dieuwke la Roi

    Leuk om te horen, dank je! Ik ben nu een groter netje aan het haken, deeld geïnspireerd op die van jou. Als die klaar is, zal ik nog een linkje sturen.
    Groetjes,
    Dieuwke

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.