Het setje compleet – Gehaakte Wanten

19 januari 2016

Precies op tijd waren ze klaar. Na de ijsperiode hier in het Noorden van twee weken geleden, ligt er nu een laagje sneeuw op de grond.
Fietsen zonder handschoenen in deze vrieskou is er niet meer bij. Deze wanten zijn dus ideaal om nu even te maken. Het is niet moeilijk en al te veel tijd neemt het ook niet in beslag.
Na de Beanie en de Sjaal, moeten ze eigenlijk wel gehaakt worden. Dan pas is de set compleet.

Hij was al zo blij met zijn Beanie en de bijpassende sjaal. Heerlijk warm zijn ze! Nooit meer koude oren, en met deze sjaal erbij om zijn hals is het helemaal genieten. Leuk om op deze manier iets voor je zoon te kunnen maken.

Hij had er wel oren naar, toen ik hem vertelde dat ik er eigenlijk ook nog wel een paar wanten bij wilde maken. Heerlijk, als ik ver moet fietsen. Wanten zijn misschien niet altijd even handig als vingerhandschoenen, maar je houdt je vingers er wel lekker warm in. Je kunt er zelfs nog een paar vingerhandschoenen onder dragen als het echt koud is. Ideaal om erbij te hebben.

Dus ik ging aan de slag. Weer dat heerlijke, zachte, warme , dikke garen door mijn vingers. Het blijft geweldig om mee te werken. En nu, nadat onze zoon de Beanie en Sjaal al een behoorlijke tijd gebruikt, kan ik zeggen dat het ook echt mooi blijft.
Ik moest even op gang komen, ik had meerdere manieren bedacht om te beginnen, maar uiteindelijk was een begin met de magische lus toch het mooist. Daarna ging het bijna vanzelf. Alleen het duimpje was even een gepriegel, maar ach, dat valt achteraf ook altijd wel weer mee.

Toen ze eenmaal klaar waren, was ik zeer tevreden. Een leuk ontwerp, een setje compleet. En onze zoon hoeft nooit meer koude handen te hebben!

Een leuk, niet zo’n groot projectje. Nu weer verder met iets anders, want deze set is compleet.
Wil je deze wanten ook gaan haken? Je kunt het patroon hier gratis downloaden.

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

Download hier het patroon »
 • Margaret

  Je hebt voor jouw zoon een prachtige set gemaakt. Ik kan me voorstellen dat hij het nu met dit koude weer met plezier draagt.
  Dank je voor de gave patronen net als voor de patronen voor de lossen en vasten deken.

  Fijne dag, Margaret

  • lossenenvasten

   Dank je wel. Ik doe het met héél veel plezier!

 • Emily

  Wat een leuke set. Ik denk dat je zoon er heel blij mee is. haha. Heel leuk. Staat hem goed. :-). Fijne avond.
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  • lossenenvasten

   Dank je!

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.