Héérlijk, zo’n sjaal!

03 mei 2016

Het garen lag al een jaar te wachten tot ik het op zou pakken om er iets mee te gaan maken. Samen met mijn vriendin had ik het gekocht tijdens een dagje winkelen in Delft. We waren gek op het garen en konden het niet laten om het mee te nemen. Toen had ik nog niet in de gaten hoe druk ik het zou krijgen. Al heel snel kwamen er andere prioriteiten. Maar gelukkig, garen bederft niet en de afgelopen weken heb ik af en toe gewoon tijd vrij gemaakt om ermee aan de slag te gaan.

Het bleef me maar aanstaren vanuit de glazen pot waar ik het in had gedaan, maar ik had het te druk met de Cal, Meet & Greets en andere dingen.

De afgelopen maanden was ik druk bezig met het ontwerp van een nieuwe Cal en hield me dus erg bezig met allerlei verschillende steken.
Op een dag kwam ik deze steek tegen en vond hem geweldig mooi. Niet voor de Cal, maar wel voor een sjaal. Vanaf dat moment kon ik het niet meer loslaten en ging aan de slag met het ontwerp van een sjaal van het garen dat langzamerhand ongeduldig werd.
Ik bedacht hoe ik het grijs, dat ik wilde combineren met het gemêleerde garen, in mijn sjaal verwerken zou. Dat idee ontstond eigenlijk tijdens het maken. Als ik aan het haken ben, staan mijn gedachten geen moment stil en heb ik tijd genoeg om over nieuwe ontwerpen of, zoals in dit geval, het ontwerp waar ik mee bezig ben na te denken. Zo was daar ineens het plan van strepen. Eerst een brede streep, dan een wat smallere en tenslotte nog iets smaller. Ik vond het leuk!

2016-05-01 11.36.17

Eenmaal aangekomen bij de andere kant van mijn sjaal bedacht ik dat het misschien wel leuk was om het hier iets anders te doen. Normaal gesproken houd ik erg van symmetrie. Het plan was in eerste instantie dus ook om de strepen aan de andere kant van mijn sjaal op dezelfde manier terug te laten komen. Ik probeerde deze keer iets anders en was tevreden. Leuk zo!

2016-05-01 11.36.30

Op deze manier kwam er een mooi speels tintje aan mijn sjaal.
Ineens was hij lang genoeg en dus klaar. Toch heb ik er uiteindelijk nog een randje omheen gehaakt. Voor mijn gevoel houdt dit randje alles bij elkaar. Heel eenvoudig, maar het maakte hem wel helemaal compleet. Ook hierin heb ik een leuk, speels detail toegevoegd. Bij de twee smalle kanten en één lange kant heb ik het gemêleerde garen gebruikt en bij de andere brede kant heb ik de laatste toer met het grijze garen gehaakt. Op deze foto kun je dat redelijk goed zien.

2016-05-01 11.41.38

Heerlijk was het, om even een project als dit tussendoor te haken. Even het verstand op nul en lekker ontspannen bezig zijn. Een groot deel van de sjaal haakte ik in de auto onderweg naar onze oudste zoon in Den Haag en weer terug. Dat ging prima, het was ook niet te groot op schoot.
Ja, ik ben blij met mijn nieuwste project. Het was fijn om ermee bezig te zijn en het is ook een heerlijke sjaal om in mijn zomercollectie te hebben. Hij is lekker luchtig, een beetje chic en toch ook sportief. Ik denk dat ik hem behoorlijk veel zal dragen de komende tijd.

Een sjaal in de lente, of misschien wel in de zomer? Ik hoor de vraag bijna gesteld worden. Zelf vind ik het heerlijk om een sjaal, of omslagdoek bij me te hebben. Ook als de zon op je huid brandt is het geweldig om even een sjaal als deze over je schouders te hangen. En het staat ook nog eens geweldig!
Vind je deze sjaal ook zo mooi en krijg je zin om hem te gaan maken? Je kunt het patroon hier gratis downloaden.
Ik hoop dat je er net zoveel plezier van zult hebben als ik.

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

Download hier het patroon »
 • Margaret

  Prachtige sjaal in mooie kleuren. Met het kille lenteweer is een sjaal als deze echt welkom. De steken zijn mooi en toch ook simpel. Heerlijk om lekker weg te haken. Dank je voor het delen van het patroon.

  Groetjes, Margaret

  • lossenenvasten

   Heel graag gedaan. Fijn dat je geniet van de patronen die ik maak!

 • Petra Kuivenhoven

  Echt zo leuk! Ook ik heb garen wat al even ligt te wachten…welnu….dat wordt dus deze sjaal. Ik heb ook altijd een sjaal bij mij…ik word hier weleens geplaagd 😉 maar idd…zo fijn! Dank je wel voor het patroon. Leuk dat je zoon in Den Haag woont…die mooie stad achter de duinen :) …ik woon er ook! Groetjes van Petra.

  • lossenenvasten

   Heerlijk inderdaad, die sjaals! Ik ben er ook echt gek op! Dus ook uit Den Haag, die prachtige stad. Ik ben wel eens jaloers hoor als ik weer een foto vanaf het strand gestuurd krijg!
   Groetjes, Joke

 • Emily

  Wat een ontzettend mooie sjaal is het geworden Joke. Heb zelf, net op tijd, een sjaal voor mijn oma af gekregen. haha. Vanavond haar daarmee verrassen :-). Erg mooi hoor. En creatief om je garen zo op te bergen in die grote glazen pot. Heel leuk. Fijne woensdag nog.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  • lossenenvasten

   Dank je voor je lieve compliment! Was je oma blij met haar kado?

 • Annemarie van den Broek-Ros

  Na 3 dekens van de cal 2016 heb ik nu de luchtige sjaal gehaakt. Superleuk om te doen en de sjaal is echt heel leuk geworden! Groetjes Annemarie

  • lossenenvasten

   Wat fijn om te horen! Ik hoop dat je net zoveel plezier van je sjaal zult hebben als dat ik dat heb!

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.