Haken rond de keukentafel

02 november 2015

Met rode wangen van inspanning gingen ze weer naar huis. Wat hebben ze hard gewerkt en wat was het gezellig! Afgelopen donderdag was het zover.
Samen hebben we gehaakt aan het etuitje in de Mochila-techniek. De één haakte al langer dan de ander, maar aan het eind van de middag hadden alle vijf de dames de techniek onder de knie en waren ze zover dat ze het thuis konden afmaken.

Het was best wel een beetje spannend. De eerste workshop bij mij thuis. Wat zullen ze ervan vinden. Zullen ze tevreden zijn met mijn manier van  uitleggen? Ik had de voordeur gezellig versierd, zodat ze zich in ieder geval welkom zouden voelen.

2015-10-29 11.26.12

Ook had ik veel van wat er op de website staat, vast neergezet, zodat iedereen dit ook in het echt kon bekijken. Best al veel projecten kwam ik achter.

Om half 2 waren we compleet. Ikzelf en vijf deelneemsters waren klaar voor een middag haken rond de keukentafel.
Iedereen zocht vast de kleuren uit die ze wilde gebruiken om dit etuitje te maken.
Daarna namen we even de tijd om ons aan elkaar voor te stellen. Ook dronken we ons eerste kopje thee of koffie met een zelfgebakken brownie of cupcake.

Alles wat ze nodig hadden  om dit etuitje te kunnen maken zat in een papieren “Lossen & Vasten – tasje”.
En wat werd er hard gewerkt! En wat werd er lekker veel gekletst! En wat hebben we gezellig gelachen en elkaar advies gegeven! Maar af en toe was het ook muisstil! Af en toe verbaasde ik me over de stilte die er viel! Niet omdat we niks te vertellen hadden, nee, meer omdat de dames met het puntje van de tong uit hun mond de techniek volledig onder de knie wilden hebben! En ook zelf was ik druk in de weer om iedereen haar aandacht te geven.
Ik had graag van deze ingespannen momenten wat foto’s laten zien, maar ben helemaal vergeten ze te maken. Misschien de volgende keer!

2015-10-29 12.05.29

We namen nog een korte pauze om even  rond te kijken. De extra kopjes thee en koffie, dronken we tijdens het werk op. Drie uren vlogen  voorbij! Voordat we het wisten was het weer tijd om te gaan. Het eten moest gekookt, de trein moest gehaald, het was echt afgelopen.

Ineens was het stil in mijn huis. Ineens was de keuken weer leeg. Maar wat heb ik ( en volgens mij de deelnemers ook) ervan genoten! Dit is zeker voor herhaling vatbaar! Wat is het heerlijk om datgene waar je zo van geniet, met een ander te delen, om je kennis over te brengen en er samen gezellig over te praten.

De tafel was leeg, mij hoofd was vol. Ik ben nog even lekker aan de rommelige tafel gaan zitten voor ik begon met opruimen.

2015-10-29 17.51.23

Wil je ook deelnemen aan een workshop hier bij mij thuis? Vind je het leuk om samen met mij en een aantal andere deelnemers te haken, bij mij in Assen, rond de keukentafel? Je kunt kiezen uit 3 projecten. En windlichtje omhaakt met Granny’s, een haaketuitje in de mochila-techniek, of een portemonneetje. Meer informatie vind je onder deze link of onder het kopje workshops op de home-pagina.
Ik hoop je bij mij thuis te kunnen verwelkomen!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.