Haar nieuwe naam is Meina!

24 januari 2017

“Een Zee van Kleur” noemde ik haar nadat de laatste steek van deze deken gehaakt was. Ik kon haast niet anders, tijdens het haken verdronk ik in de kleuren, zo prachtig, zo kleurrijk, zo warm en zo chic. Deze deken is erg bijzonder voor mij!
Nu heb ik ander garen uitgezocht bij dit patroon, ze is er even mooi van gebleven. Wel kreeg ze een andere naam van mij. De “Zee van Kleur” heet voortaan Meina!!

Ik was dol op de kleuren en toen ik dit kleurrijke pakket een aantal jaren geleden zag kón ik gewoon niet anders dan dit te bestellen. Toen ik eenmaal begon te haken aan de deken waarvoor dit garen was bestemd viel het me erg tegen, al na de eerste paar toeren. Als ik zelf iets bedacht zou hebben voor deze prachtige kleurenzee had ik het heel anders gedaan! Alleen, hoe anders? En waarom?
Op dat moment hield ik me nog totaal niet bezig met het zelf ontwerpen van projecten en een geschikt patroon kon ik niet vinden. Het garen bleef dus liggen en af en toe voelde het alsof het me lag aan te staren, alsof het me vroeg om verwerkt te worden tot een mooi project.

Lossen & Vasten ontstond en er gebeurde van alles in mijn hoofd. Het ene na het andere patroon kwam vrij uit die hersenkwab van mij. Wat vreemd is dat toch eigenlijk, dat zo’n deurtje gewoon op slot blijft tot je hem openmaakt. Dat proces is een hele andere blog, misschien ooit. Ik heb wel eens geschreven, volgens mij, over hoe Lossen & Vasten in het leven werd geroepen.

Het garen lag in een grote mand, te wachten op een idee, te wachten op míjn creativiteit, want in de patronen van een ander kon ik me voor dit garen niet vinden.
De dag brak aan dat ik ermee wilde beginnen, er was iets gaan borrelen in mijn hoofd. Ik lag, samen met mijn bollen op de grond en stoeide wat met de kleuren. Uiteindelijk vielen er een aantal kleuren af, die gelukkig bij mij vriendin een bestemming hebben gevonden.
Uiteindelijk was ik eruit, dit zou het gaan worden en ik begon te haken. Ik gebruikte een steek die erg eenvoudig is om te haken, maar waarvan ik het resultaat zo mooi vind, zo mooi gladjes en zo chic op een bepaalde manier. Perfect voor wat ik met mijn nieuwe deken wilde!

2015-03-24 14.20.07

Wat was ik blij met wat er ontstond! Het resultaat was verbazingwekkend, ik snapte zelf niet eens hoe ik dít had gedaan! De volgorde van die kleuren pakte zo ontzettend goed uit, streep na streep raakte ik meer verbaasd! Wat is dit mooi, wat werken deze kleuren ongelooflijk goed met elkaar samen. Ik was trots en werd er af en toe stil van!

2015-02-16 12.52.47

Ik haakte verder en verder en was toe aan de rand. De rand is iedere keer weer een uitdaging. De rand, of ik hem nu breed maak of smal, kan een deken maken of breken. Hij maakt een deken af, zorgt dat het geheel klopt en houdt alle kleurtjes netjes binnen de lijnen.
Ook dat lukte bij deze deken, het plaatje was compleet.

2015-04-09 10.51.34

Een aantal maanden geleden kreeg ik mijn eigen winkeltje. Daarin verkoop ik de garenpakketten van de projecten die ik ontwerp. Hiervoor hebben we een aantal keuzes moeten maken. Welk garen ga ik wel en welk garen ga ik niet gebruiken in mijn pakketten. Het is nu eenmaal niet haalbaar om alles in de collectie op te nemen. Het garen dat ik voor deze deken gebruikte, zit er niet in. Dat betekende dat deze deken dus ook niet in het winkeltje te koop is als pakket.
Ook al toen ik mijn winkeltje nog niet had, twijfelde ik er af en toe over om de patronen bij de “duurdere” dekens ook om te zetten naar een meer betaalbaar garen. Ik vind het erg leuk en ook belangrijk, dat mijn patronen voor een groter publiek aantrekkelijk zijn om te haken.
Dat heb ik nu gedaan. Gelukkig is er een garen op de markt waar ik erg gek op ben en dat nog goed betaalbaar is ook. Met de Colour Crafter van Scheepjes heb ik vriendschap gesloten, ik ben er echt gek op. Het is er in zo ontzettend veel kleuren, voor iedere smaak wat wils. Of je nu fel, of warm, of chic, of rustig wilt, het kan allemaal met die garen. Ook voor deze deken heb ik de perfecte kleuren kunnen vinden!
Als je deze deken haakt met de kleuren die ik uitzocht van de Colour Crafter, krijgt hij de zelfde uitstraling als de deken die ik maakte van de Merino.

Destijds maakte ik de foto’s van deze deken op een stapel omgezaagde bomen die vlak bij ons huis langs de kant van de weg stond. Als ik ze nu bekijk ben ik weer even blij met deze deken als toen hij net af was. Iedere keer als ik haar weer uit de kast haal word ik blij. Blij van de kleurenzee voor mijn ogen, van de warmte die deze deken uitstraalt. Deze deken is “thuis”.

Nu, met het nieuwe garen voor deze deken, maar ook met het plan om ieder project een meisjesnaam te geven, dacht ik na over een nieuwe naam. Het moest een vrolijke naam zijn, een warme naam en ook een beetje een chique naam.
Toen ik op 1 december een blog schreef bij een babydekentje, deed ik ook een oproepje. Als je het leuk vindt dat één van mijn projecten naar jou genoemd gaat worden, mag je dat in een berichtje doorgeven. Er kwamen een aantal reacties, maar de eerste was Meina.
Ik dacht na over deze naam. Meina, het heeft iets warms in zich en klinkt ook chic . Ik ken haar verder niet persoonlijk, maar als je je voor zoiets aanmeld kan het toch niet anders zijn dan dat je ook een open, een vrolijk iemand bent?
Meina was perfect besloot ik en vanaf nu is dat dan ook de naam van deze deken. Ik stel jullie voor aan Meina!

Word je al helemaal enthousiast van deze deken? Kun je haast niet wachten om ermee aan de slag te gaan? Je kunt het patroon hier downloaden.

2017-01-24 13.00.20

Ik wens je vast heel veel haakplezier toe!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

Download hier het patroon »
 • Mispa Bloklander

  Mooi zo’n kleurenpracht. Je wordt er gewoon warm en vrolijk van !

  • lossenenvasten

   Ja precies! Dat heb ik nog iedere keer als ik naar deze deken kijk!

 • Jolanda BijsterdeNooyer

  Wat een prachtige deken! vandaag m’n bestelling gedaan met m’n eigen kleurencombinaties. Nu maar hopen dat ik niet vastloop met het patroon, aangezien ik linkshandig ben 🤔 het wordt sowieso een uitdaging… heb er zin in!

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.