Even omschakelen

30 september 2015

Daar zit ik dan ineens! Boven, op de logeerkamer, ligt mijn deken te blocken. Mijn eigen deken van de CAL is helemaal klaar!! Hij moet alleen nog even drogen. De patronen zijn geschreven, het aantal bollen garen dat nodig is, is bekend. We zouden zó kunnen beginnen zou je denken….

Maar dat is niet zo. Ik wilde héél erg graag een CAL gaan doen, maar ik wil wel goed voorbereid zijn als hij straks eenmaal gaat beginnen. Er zit erg veel werk in het bedenken van de patronen. Welke steken ga ik gebruiken en hoe komen ze goed in mijn deken terecht. Met hoeveel lossen moet ik beginnen, wat is de goede volgorde, welke kleuren gebruik ik. Een heel gepuzzel af en toe. Het leek soms wel wiskunde!
En dan kun je niet zomaar beginnen met haken, nee, van alles wat je doet moet je foto’s maken en alles moet opgeschreven worden. Tenslotte willen jullie hem ook gaan maken, toch?
Dat gedeelte is nu klaar, dat gedeelte ligt te drogen op ons logeerbed.

En nu verder. Al dat werk heb ik gedaan omdat ik het leuk vind. Toch zou het erg leuk zijn als er straks heel veel mensen mee zouden haken aan de CAL. Nóg leuker zou het zijn als ik een aantal van die mensen ook echt zou ontmoeten, samen met hun deken. Daarom ben ik met een aantal verkooppunten van Stylecraft in gesprek gegaan. Een aantal van hen hebben zelfs al via Facebook aangegeven mee te werken aan deze CAL. Het zou erg gezellig zijn als ik straks, als de CAL eenmaal loopt, samen met een aantal van jullie steeds de eerste toeren van een nieuwe week kan gaan haken. Dat ik, op de dag van het online komen van de patronen, in een winkel ergens in het land aanwezig zal zijn. Ook kun je dan al je vragen, die je hebt over de CAL, aan mij stellen. Ongeveer 5 winkels hebben al toegezegd hieraan mee te werken, met een paar daarvan heb ik zelfs al een datum besproken. En volgende week ga ik nog bij 2 winkels op bezoek om nog even wat dingen door te spreken.
Jullie zien het, een hoop werk, maar o, zo leuk!! En een goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze toch?

Maar nu? Nu zit ik met lege handen! Doordat deze CAL echt al mijn tijd in beslag nam, heb ik even geen nieuw haakwerk op de naald staan. Wel heb ik alweer ideeën, heel veel ideeën! Sommige zitten nog in mijn hoofd en een aantal heb ik ook al even gemaakt van papier.
Het garen ligt al klaar, ik kan er zo aan beginnen.

Maar nu heb ik eerst even zin in iets heel eenvoudigs. Ik wil gewoon even zonder fototoestel op de bank zitten te haken. En ik heb iets bedacht!
De herfst heeft me te pakken! Met het haken van het windlichtje met blaadjes aan de zijkanten, kreeg ik er zin in. Nu ga ik een herfstkussen maken. Het garen ervoor is al uitgezocht. Gelukkig heb ik altijd genoeg bolletjes katoen liggen. Ik hoefde er niet voor de deur uit.De blaadjes heb ik al even bedacht en voor-gehaakt terwijl ik met de laatste toer van de CAL bezig was. Leuk!

2015-09-30 13.45.01

Binnenkort zul je haar hier wel tegenkomen. Ik ga beginnen, ik heb er zin in! Even omschakelen!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.