Een windlichtje voor de herfst

21 september 2015

Het is vandaag officieel herfst, 21 september! Ik houd van de herfst. Het begint altijd met de bladeren die zo prachtig van kleur veranderen. Het rood en geel siert de straten en de bossen. Daarna, als ze van de bomen zijn gevallen, heerlijk wandelen door de droge bladeren in het bos. Een klein zonnetje erbij die alles bijna sprookjesachtig maakt. Het opsnuiven van die heerlijke herfstgeur, genieten! Geweldig vind ik het. Natuurlijk, ik weet het, zo mooi zal het niet zijn, 3 maanden achter elkaar. We krijgen regenbuien, kou en donkere dagen. Maar toch, ik ga  genieten van die mooie dagen tussendoor!

Afgelopen zaterdag had ik mijn eerste workshop in een winkel. Een winkel in Delft bestond die dag 5 jaar en had mij voor de ochtend uitgenodigd voor een “gezellige ochtend haken met Joke van Lossen & Vasten”. En gezellig was het! We hebben gekletst, gehaakt, gelachen en heerlijk samen koffie gedronken.
De eigenaresse had mij te gevraagd iets kleins te bedenken, iets wat gezellig weg-haakt zo’n ochtend. Ze wilde haar klanten een soort van cadeautje geven. Toen bedacht ik me dat het al bijna herfst was op de dag dat ik daar zou zijn. Daar wilde ik iets mee doen en dan kom je al snel op herfstblaadjes uit. Lekker klein en snel te maken. Ook niet te ingewikkeld, helemaal goed!

Gezellig om op tafel te zetten tijdens dit seizoen. Deze blaadjes plakte ik op een accubakje en zo ontstond dit gezellige windlichtje.

2015-09-16 07.25.56

Ik was er blij mee. Dit is heel geslaagd voor de ochtend “samen haken”.
De vrijdag van tevoren ging ik vast met de trein naar mijn vriendin. Zij woont een stuk dichter bij Delft dan ik, dus dat zou een hoop schelen de volgende ochtend. Daarbij is het natuurlijk ook supergezellig. Zo vaak zien we elkaar niet, dus dit was een prachtige gelegenheid.

Eenmaal in de winkel stond alles al klaar. Het zag er erg mooi uit!

2015-09-19 10.22.46

Het liep lekker af en aan. Sommige mensen kwamen gewoon even binnen om te kijken en feliciteren, andere schoven lekker aan om mee te haken. Het was ontzettend gezellig en leuk om te doen.

Voor dat ik het wist was de ochtend al weer voorbij en zat ik weer in de trein op weg naar huis.
Eenmaal thuis bedacht ik me dat het misschien wel leuk zou zijn om dit patroontje ook hier te plaatsen. Omdat het vandaag herfst is en omdat hij te leuk is om verder niks meer mee te doen. Je kunt het patroontje hier gratis downloaden.

Om hem nog even goed te laten zien, heb ik er nog een paar leuke foto’s van gemaakt.

Het was superleuk om deze kleine workshop te geven. Vind je het ook leuk om een workshop van mij te volgen? Vanaf 13 oktober geef ik een aantal workshops bij mij thuis, in Assen. “Haken rond de keukentafel”. Gezellig samen haken, praten over haken en alles wat daar bij hoort.

collage de 3 projecten

Op 13 oktober en 26 november haken we aan een windlichtje met granny’s. Op 29 oktober en 8 december haken we aan een haaknaalden-etui in de Mochila-techniek. Op 10 november en op 17 december ben je welkom om mee te haken aan een portemonneetje.
Je kunt je opgeven via het formulier op deze pagina of via het contact formulier onder het kopje “contact”. Ik zou het geweldig vinden je bij mij thuis te ontmoeten!

Tot die tijd,

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

Download hier het patroon »
x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.