Een verwen-momentje in de Lente

06 april 2017

Alles veranderd als de zon weer gaat schijnen, als de bloembollen gaan bloeien, als de blaadjes weer aan de bomen komen en de vogels je ’s morgens weer wakker maken. Lente! Een nieuw seizoen met nieuwe kleuren, nieuwe kleren en ook nieuwe ideeën!

Het is nog maar net lente en de natuur ontwikkeld zich snel! De foto’s die ik 2 weken geleden maakte zijn alweer verouderd. Daar waar er toen nog maar net een puntje van de bladeren te zien was, zien we nu al bijna volgroeide bladeren aan bomen en struiken. Hoe prachtig is dit?

De planten die toen alleen nog maar bestonden uit takken beginnen nu ook uit te botten. Héél bijzonder!

De natuur laat ons in dit jaargetijde volop zien hoe mooi ze is en wij mogen ervan genieten!

2017-04-04 13.43.48

Om alles nog een klein beter mooier te maken dan het al is vullen we de plantenbakjes met kleurrijke plantjes. Hiervoor staan we zelfs graag een poosje in de rij bij de vele tuinwinkels die nu de tijd van hun leven hebben.

We ruilen onze winterstappers in voor wat luchtigere schoenen en onze zomergarderobe kan bijna van zolder worden gehaald. Het is lente! Dit jaargetijde doet iets met ons. Ik heb het gevoel dat dit bij geen enkel ander seizoen zo erg is.

2017-04-04 13.48.02

Het garen waar we mee haken en de kleuren ervan veranderen als een blad aan de bomen.

2017-04-04 13.46.46

Ook bij mij gebeurd er van alles! Met het gaan van de winter en het komen van de lente gaat er van alles borrelen in mijn hoofd. Wat zal ik gaan maken, wat zal er uit mijn handen tevoorschijn komen?

Een poos geleden was ik in Almere, op de plek van waaruit mijn winkeltje wordt gerund. We waren aan het denken over leuke, nieuwe projecten op de website en in de shop. We dachten aan de verrassingspakketten van afgelopen winter en hoe groot het succes daarvan was. Het enthousiasme waarmee dit idee werd ontvangen was zo groot, zo leuk en zo gezellig, misschien kunnen we hier weer iets mee gaan doen.
We begonnen te brainstormen en al denkende en pratende lag er na vele bakjes koffie een prachtig plan op tafel! Dit prachtige plan betekende wel dat ik er nog even flink tegenaan moest. Om te gaan realiseren wat we hadden bedacht moest ik zorgen voor acht nieuwe projecten. Deze acht projecten zullen we dan gaan verdelen over twee pakketten.
Aan het eind van de dag hadden we alles al in grote lijnen voor elkaar. Er gaan twee pakketten komen. Eén van deze pakketten gaat de naam “Gezellig Buiten” krijgen en de andere gaat “Een momentje voor Jezelf” heten.

Ik was zó enthousiast over de plannen die we hadden gemaakt! Al op de terugweg ging ik ermee aan de slag. In de trein pakte ik mijn boekje en begon te schrijven, te denken en te tekenen. Dit is leuk! Ik houd van ontwerpen, ik houd van haken, ik houd van patronen maken. Als ik even mijn ogen dicht doe, zie ik het al voor me. Al die glimmende oogjes van iedereen die de pakketten open gaat maken. Ik geniet nu al volop, terwijl er nog niks echt gehaakt is, er zijn enkel nog ideeën.
In de weken die volgden had ik het druk, écht héél druk. Het werk voor mijn boek moest er zelfs even voor opzij. Lastige keuzes, maar het was het allemaal waard.
Twee weken geleden legde ik de laatste hand aan het laatste project. Ik keek naar wat er allemaal voor me lag en was tevreden. Er waren acht prachtige projecten uit mijn handen tevoorschijn gekomen en ik was trots! Wat was ik ontzettend blij dat het allemaal was gelukt, wat ben ik ook blij dat ik voor de volle 100 % achter de inhoud van deze pakketten kan staan. Ik ben werkelijk verbaasd over de hoeveelheid aan prachtige spulletjes die je krijgt als je dit pakket besteld.

Vorige week ging ik weer een dag naar Almere. Dit keer om te helpen inpakken. Zó ontzettend leuk! In ieder pakket zit een stukje van mezelf, een stukje Joke erbij ingepakt. Deze pakketten zijn met liefde ontworpen, met liefde samengesteld en met liefde ingepakt. Ik hoop dat je dit kunt merken bij het openen van de doos!
Natuurlijk zijn het verrassingspakketten, je mag het nog niet zien. Toch laat ik je vast een glimp zien van de inhoud, een beetje wazig, maar misschien dat je hiermee toch een idee krijgt van de sfeer. Veel wil ik er niet over verklappen, maar wel even dat dit geen Paaspakketten zijn, het zijn echt Voorjaarspakketten.

Hier zijn dan “Gezellig Buiten” en “Een momentje voor Jezelf”.

Wil je jezelf of iemand anders verrassen met dit pakket? Vanaf vandaag zijn de pakketten te bestellen. Je kunt ze kopen bij mij in mijn winkeltje. Ik hoop dat velen van jullie deze pakketten zullen aanschaffen en dus de patronen zullen haken die ik met heel veel liefde heb ontworpen. Je zult er vele gezellige uurtjes aan kunnen werken.

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

 • Rachel

  Dank je wel Joke voor het ontzettend leuke pakket gezellig buiten. T is heel leuk in elkaar gezet. Ik was erg bang voor een vest of iets zoals pannenlappen (sorry… 😉 ) want dat zijn echt mijn dingen niet. Maar dit verraste me heel positief en ik heb ontzettend zin om aan de slag te gaan. Nu hopen op mooi weer, jongens buiten spelen en ik oplettend met 1 oog op hen en met de andere op een aantal heerlijke haakwerkjes. Mijn complimenten voor hoe je alles verzint, uitwerkt, produceert en verteld! Groetjes Rachel

  • lossenenvasten

   Hallo Rachel,
   Wat een leuke reactie! Ik ben heel blij dat je zo verrast bent door dit pakket. Zelf ben ik ook erg enthousiast over de inhoud van de pakketten. Ik hoop dat je er heel veel plezier aan mag beleven!
   Groetjes, Joke

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.