Een Kerstklokje, Koffie & Wol

22 december 2015

Het is alweer het einde van 2015. Voor mij een heel bijzonder jaar. Het loslaten van een baan en het begin van Lossen & Vasten. Wat is er veel gebeurd. Wat ben ik dankbaar voor de kans die ik kreeg met het opstarten van deze website. Het is mijn eigen kleine wereldje. Een wereldje waar ik erg blij mee ben. Hier kan ik mijn creativiteit volop kwijt. Ook geniet ik erg van het contact met heel veel verschillende mensen op hele verschillende manieren.
Nu kijk ik uit naar 2016. Een jaar waarin er weer veel op het programma staat. Nu al! Natuurlijk eerst de Cal, maar ook voor de periode daarna zijn er al weer heel wat plannen in de maak.
Eerst nog even 2015 afsluiten. Kerst, Oud & Nieuw, familie en gezelligheid. We gaan ervan genieten.
Ik wens jullie stuk voor stuk heel veel liefde, geluk, gezondheid, wijsheid en creativiteit toe voor het jaar dat gaat komen. Wie weet ga ik je zien en zo niet, dan hoop ik je vaak hier in dit wereldje van Lossen & Vasten te ontmoeten.

Een aantal weken geleden kreeg ik een uitnodiging van Wolplein voor een kerstborrel samen met een aantal andere bloggers.
De uitnodiging kwam samen met een bolletje garen. Hiervan mocht ik een mooie kersthanger maken voor in de kerstboom daar.

2015-12-22 16.33.53

Ik ging dus aan de slag. Iets maken in 3D is niet wat ik heel regelmatig doe en het ging dan ook niet vanzelf. Ik wilde een kerstklok maken, maar kreeg de vorm van een echte kerstklok er niet in. Als ik iets maak, moet het goed zijn en als dat niet lukt, raak ik een beetje gefrustreerd.
Mijn man merkte dit en maakte een tekeningetje voor me. Dit werkte.

2015-12-22 16.33.34

Langzamerhand kreeg ik in de gaten wat ik waar moest doen en uiteindelijk kwam er een prachtig klokje uit mijn handen. Ik was er echt supertrots op. Logisch toch?

Gelukkig had ik alles opgeschreven wat ik deed. Ik maakte er dit keer alleen geen foto’s bij. Tijd om nog een nieuw klokje te haken heb ik ook niet, dus dit keer wel een patroon, maar een keer niet met foto’s erbij. Wil je dit klokje dus ook nog gaan maken, of gewoon het patroon voor volgend jaar bewaren? Dat kan, je kunt het patroon hier downloaden.

Maar hij was natuurlijk niet voor mezelf. Ik nam hem afgelopen zaterdag mee naar Zaltbommel, naar de kerstborrel bij Wolplein. Daar mochten we om de beurt onze kerstboomhanger in de boom hangen. Het zag er prachtig uit!
Verder was het ook een ontzettend leuke middag. Ik heb veel, voor mij bekende en onbekende, blogsters gezien. Leuk, om zo een middag bij elkaar te zijn en te praten over je gezamenlijke hobby/werk.
Ook werd er nog een speciale kerst-editie van Koffie & Wol opgenomen. Ik had een interview met Saskia Laan over de Lossen & Vasten-Cal . Als je me dus een keer wilt zien kun je de aflevering bekijken achter deze link.

Lieve mensen, de laatste blog van dit jaar. Ik hoop dat er volgend jaar weer vele mogen volgen!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

Download hier het patroon »
x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.