Een gehaakt telefoonhoesje

17 april 2015

Nu bijna een jaar geleden heb ik mijn telefoon gekregen. Een grote, een platte, een snelle, een witte en hij maakt prachtige foto’s! Helemaal uit China moest hij komen. Ik weet het…niet iedereen vindt het een goede keuze, maar de prijs was het waard om te proberen. Nu een jaar later ben ik nog steeds net zo blij met het apparaatje als toen ik hem net had gekregen. Ik vind hem mooi! Natuurlijk, er is altijd wel iets op aan te merken, maar hij heeft me nog nooit in de steek gelaten.
Vanaf het begin dat ik hem had, heb ik getwijfeld over het hoesje. Het is eigenlijk een ideaal ding. Je klapt hem makkelijk open en dicht en er zit een schermpje aan de voorkant, waardoor ik snel kan zien hoe laat het is en of ik nog ben gebeld of dat ik een berichtje heb gekregen. Maar toch…

Onze jongens hadden, nog langer geleden, ook een nieuwe telefoon gekocht. In hun zoektocht naar een  hoesje, kwamen ze erachter dat ze eigenlijk gewoon een “sok” wilden. Maar ze vonden dat ze voor zo’n stoffen ding nog behoorlijk veel geld moesten betalen. Ik zei toen een keer in de grap tegen ze dat ik er anders wel eentje voor ze wilde haken. Nooit gedacht dat ze zo enthousiast zouden reageren. Ik had zelfs nooit gedacht dat ik ooit nog íets voor ze zou haken! Ze wisten het zeker en ik ging aan de slag! Gewoon een rondje van lossen en daar het aantal toeren vasten bovenop, dat de hoogte van hun toestel was. Lekker strak, lekker stevig. De onderkant dichthaken en klaar was Joke! Ik was natuurlijk heel benieuwd naar de reacties, maar die waren erg positief. Volgens hen hadden ze nog nooit zo’n fijn telefoon-hoesje gehad. En ik moet zeggen, ik had eer van mijn werk. Ze worden gebruikt ze tot ze versleten zijn. Ik heb uiteindelijk heel wat van die hoesjes gehaakt.

2015-04-17 12.34.46

Nog nooit  heb ik er één voor mezelf gemaakt. Het kwam er niet van. Het hoesje dat ik bij de telefoon kreeg was misschien niet de mooiste, maar nog steeds wel erg handig. Tot nu toe, ik heb het gehad met dat hoesje…ik ben hem zat! Ik wil een gehaakt hoesje om mijn telefoon. Dan maar niet handig. In ieder geval wel mooi!!
Dus ben ik van de week aan de slag gegaan met ideetjes en tekeningetjes, met strijkkralen en draadjes en uiteindelijk was ik er uit.

De kleur, geen twijfel mogelijk, roze! En verder? Ik wilde gewoon een effen hoesje, maar wel met iets erop. Ik had ook wel een idee, want een poosje terug had ik een babydekentje gemaakt. Dit waren allemaal vierkantjes met een hartje in de popcornsteek erop. Omdat ik dat zo leuk vond, ben ik daarmee aan de slag gegaan en heb ik dit kleine hartje bedacht. Het hart kon niet te breed worden, want de telefoon is maar smal. De nopjes moesten ook niet te dicht op elkaar zitten, anders wordt het een  rommeltje. Dus is het dit wat hogere, smalle hart geworden. Ik moet zeggen, best goed gelukt!

2015-04-17 13.23.11

Zo was ik heerlijk bezig met eindelijk een keer mijn eigen hoesje. De ideetjes kwamen vanzelf en datgene waar ik tevreden over was heb ik uiteindelijk uitgeschreven tot een patroon. Dit patroon heb ik ook nog even op papier uitgetekend. Dat telt lekker makkelijk. Ik wist al dat ik een rand erom heen wilde hebben in een contrasterende kleur. Die rand zou niet precies in het midden van de zijkant moeten komen, maar juist iets meer naar voren. Daarvoor had ik bedacht dat ik dan misschien de voorkant iets smaller moest maken dan de achterkant. Als ik ze dan met vasten aan elkaar zou maken, zou de naad vanzelf meer naar de voorkant trekken. Dit heeft goed uitgepakt. Het is precies geworden wat ik in mijn hoofd voor me zag. Dat is altijd prettig.

2015-04-17 13.33.50

En nu heb ik dan eindelijk mijn eigen, gehaakte hoesje! Ik vind het leuk, ik ben er blij mee! Is datgene waar ik bang voor was waar? Ja! Als mijn telefoon gaat en hij zit nog in het hoesje, moet ik op de onderkant van mijn hoesje knijpen, zodat de telefoon er iets uit schiet. Dan kan ik hem er gewoon uittrekken. Het was handiger, praktischer om gewoon het hoesje open te klappen en de telefoon op te nemen. Vind ik dat erg? Natuurlijk niet! Mijn hoesje is roze en gehaakt en mijn telefoon gaat vaker niet dan wel!!!

Ik hoop dat velen van jullie zin hebben gekregen om ook met dit hoesje aan het haken te gaan. Je kunt het patroon hier gratis downloaden.

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel weer terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

Download hier het patroon »
  • Simone

    Geweldig kleurtje, en echt een suuperleuk hoesje !

  • www.hakelotje.blogspot.com

    Heb je wat met die kleur??????? Ik zou groen kiezen

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.