Drukte in mijn kleine wereldje

30 oktober 2017

Een aantal jaren geleden, toen bleek dat het ik werk dat ik deed niet meer kon doen, was ik erg bang dat ik samen met mijn haaknaald opgesloten zou raken binnen de vier muren van ons huis. Niets is minder waar gebleken. Met de komst van “Lossen & Vasten” is mijn leven compleet veranderd.
Het haken zelf brengt me de rust die ik zo hard nodig heb. Al het andere dat voortkwam uit dit kleine wereldje ervoor gezorgd dat opgesloten raken in ons huis niet meer aan de orde was.
Ik heb het druk, érg druk, maar o, wat kan ik er toch van genieten!!

Na twee Cal’s en heel veel gratis patronen op mijn website is de Facebookpagina inmiddels gegroeid tot bijna 16.000 volgers. De Facebookgroep van de Cal telt zelfs al bijna 23.000 leden. Dit zijn voor mij getallen die ik niet bevatten kan.
Ik doe ontzettend mijn best om alles zo rustig en vriendelijk mogelijk te laten verlopen en het blijkt dat ik het heb getroffen met mijn groep. De mensen zijn aardig en behulpzaam, ze komen eerder met complimenten dan met negatieve kritiek en de sfeer is open en gezellig. Dit maakt dat ik, “ondanks” de grootte van de groepen, mijn werk met ontzettend veel plezier kan doen.
Dit is ook erg belangrijk, want anders werkt het niet. Ik kan niet ontwerpen als ik vol spanning zit, dan komt er gewoon niets uit. Natuurlijk is dit best wel eens voorgekomen. Dat is vervelend, heel erg vervelend en daarom ben ik des te dankbaar dat deze periodes over het algemeen niet te lang duren. Het bewijs hiervan zie je in het aantal patronen dat op mijn website staat. Dat zijn er inmiddels niet normaal veel vind ik zelf. Helemaal als je erbij nadenkt dat Lossen & Vasten pas sinds 1 maart 2015 online is.
Verder heb ik al twee keer een deken voor een Cal ontworpen en is afgelopen 6 oktober mijn eerste boek gelanceerd!

Naast al dat haken heb ik een paar keer per jaar een periode dat ik op pad ben. Ik maak dan een rondje door het hele land om workshops te geven en Meet & Greets te organiseren. Zo’n periode gaat ook de komende week weer beginnen.
Vanaf aanstaande woensdag zal ik even niet veel tijd hakend op de bank doorbrengen. Ik sta van woensdag (1 november) tot en met zondag (5 november) op de KreaDoe in Utrecht. Je kunt me daar de meeste dagen vinden in de stand van Caro’s Atelier, nummer 8.A040 en 8.A042. Op de zondagochtend ben ik bij Scheepjes in de stand te vinden.
Een beurs zoals deze geeft me de mogelijkheid om met heel veel mensen kennis te maken. Dit is iets waar ik erg van geniet. Heerlijk thuis op bank zitten haken en ontwerpen is geweldig om te doen, maar af en toe heb ik de behoefte om onder de mensen te zijn. Ik vind het heerlijk om de mensen, die zo blij zijn mijn patronen, ook eens te ontmoeten. Het is geweldig om jullie verhalen te horen! Verder vind ik het ook erg leuk om samen met jullie garen te kiezen voor een project waar je mee aan de slag wilt. Het is heerlijk om met kleuren bezig te zijn en jullie te mogen te helpen bij je uiteindelijk keuze.
Natuurlijk heb ik voor deze beurs-dagen ook een aantal leuke acties bedacht, dat hoort er een beetje bij op zo’n beurs.

In de eerste plaats heb ik natuurlijk mijn boek bij me. Je kunt het daar even heerlijk doorbladeren en als je het aan wilt schaffen, schrijf ik er een paar leuke woordjes in.

2017-10-06 17.30.26

Daarnaast hebben we de Cal-pakketten bij ons. Je kunt kiezen voor de “Live”, “Love”, “Laugh” of “Enjoy”, maar op de KreaDoe krijg je bij mij ook de mogelijkheid om te kiezen voor je eigen kleuren. Hier krijg je dan natuurlijk ook al de extraatjes bij die in het pakket zitten, zoals het label. Ik help je heel graag bij het uitzoeken van je kleuren!

Tenslotte heb ik de nieuwste versie van “Joyce” bij me! Ik maakte haar voor de derde keer met een ander garen. Dit keer koos ik voor de Wanderlust van Scheepjes. Als je tijdens de KreaDoe één van de verschillende varianten van het Joyce-vest aanschaft, krijg je er een boekje bij met het patroon erin. We hebben dit speciaal voor de KreaDoe laten drukken. Helaas kan ik hier nog niet een foto van laten zien, omdat de boekjes pas morgen van de drukker komen. Ach, dat maakt de verrassing alleen maar groter!

Na de KreaDoe houdt de drukte ook niet op! Vanaf 10 november zal ik het land doorgaan met Meet & Greets en Workshops.
De aftrap is op vrijdag 10 november. Dan zal ik van 13.00 tot 16.00 bij Creahuys 41 in Hazerswoude zijn om mijn boek te signeren. Je bent daar van harte welkom om het boek aan te schaffen en er een krabbel in te laten zetten. Natuurlijk mag je ook gewoon even kennis komen maken! Ik zou het erg leuk vinden om je daar te ontmoeten.
Waar ik verder allemaal kom kun je vinden in de agenda op de website.

Dit is al een heel lang lijstje, toch was het nog niet alles! Op 6 december gaan we starten met de derde Cal. Het eerste patroon van “Home Sweet Home” gaat op deze woensdagochtend de lucht in! Ook hier zie ik weer ontzettend naar uit. Samen haken aan hetzelfde project op hetzelfde moment. Dit zijn voor mij iedere keer weer ontzettend intensieve, maar erg gezellige weken. We gaan er weer voor met z’n allen.
Op het moment dat ik dit schrijf heb ik net de eerste foto’s binnen gehad van pakketten die bij de winkels zijn aangekomen. Nog eventjes en dan heeft iedereen die het pakket al besteld had, het op de deurmat liggen.

Mijn kleine wereldje wordt steeds groter en ik geniet ervan! Het is heerlijk om te merken dat datgene dat je doet wordt gewaardeerd. Hier hoop ik nog heel lang mee door te kunnen gaan. Ik hoop dat er nog heel veel mooie projecten uit mijn handen tevoorschijn zullen komen! We gaan ervoor!

Vandaag doe ik het nog maar even rustig aan, ik heb een hoop leuke, maar drukke dagen voor de boeg!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien, misschien op de KreaDoe, misschien ergens anders in het land, maar in ieder geval hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

 • Jeanet Groot

  Joke wat en jaar voor jouw
  Maar geniet met volle teugen van alles hoor
  Heel veel plezier en succes op de kreadoe
  En met alles wat op je pad gaat komen
  Ik kijk uit naar me bestelde pakken van de nieuwe cal deken

  • lossenenvasten

   Leuk! Vast heel veel plezier bij het haken!!

 • OmaSannie Van Luijk

  Wat een leuk verhaal, ivm een hartinfarct ben ik helaas niet in de gelegenheid om naar de creadoe te gaan. Ik wilde het Love pakket bestellen maar dat lukt niet. Wanneer kan ik die bestellen?

  • lossenenvasten

   Op 10 november wordt er hier weer iets over bekend gemaakt. Ze zijn helemaal uitverkocht bij de groothandel.

 • Lisa

  Fijn dat haken je zoveel positiviteit brengt :-)
  Jammer dat ik je ben misgelopen op de KreaDoe. Ik heb er wel even door je mooie boek heen gebladerd.
  Groetjes Lisa
  http://www.haakinformatie.nl

  • lossenenvasten

   Dank voor je compliment over mijn boek! Inderdaad erg jammer dat ik je niet heb ontmoet. Misschien ergens anders een keertje?
   Fijne dag en groetjes, Joke

 • Margaret

  Op de KreaDoe zag ik je stralend staan in de Scheepjesstand. Er waren veel mensen die even met je wilden praten. Je bent nu echt een bekende creatieve Nederlander.
  Geweldig dat het allemaal zo goed gaat. Geniet er lekker van, maar blijf ook lekker en met plezier haken.

  Groetjes, Margaret

  • lossenenvasten

   Heb ik niet met jou gesproken?

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.