Ditjes en datjes

23 januari 2018

Het is al even geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Tijd om weer iets van me te laten horen vond ik zelf.

Heel veel tijd om in mijn hoekje te zitten haken heb ik op dit moment niet. Het moet en gaat er wel weer van komen binnenkort, want mijn ideeën worden ongeduldig, ze willen eruit!
Toch zit ik niet bepaald stil. Er gebeurd een hoop op dit moment.

Home Sweet Home.
De vele dekens die gehaakt worden, worden prachtig! We zijn inmiddels aangekomen op de helft van de veertien weken die deze Cal duurt. Morgen plaats ik week 8 en zijn we dus óver de helft.
Wat hebben we het leuk met elkaar! Het enthousiasme is erg groot, we zijn zeer fanatiek aan het haken en de resultaten zijn verbluffend!!
Ik ben erg trots op jullie allemaal!
Even een kleine indruk…

Het is goed om te merken dat, zelfs met het aantal leden dat de groep nu rijk is, er nog steeds een goede sfeer is. Natuurlijk, er gebeurd ook in de Cal-groep van Lossen & Vasten wel eens iets dat minder leuk is. Ook hier worden wel eens, bedoeld of onbedoeld, woorden geplaatst waar je niet erg blij van wordt. Ook in deze Facebook-groep zitten mensen, gewoon mensen.
Toch, over het algemeen, blijven we samen een groep waarin situaties opgelost en hulpvragen beantwoord worden.
Vanaf de eerste dag tot vandaag ben ik de trotse beheerder van deze groep! Ik hoop dat we nog 7 hele gezellige weken tegemoet gaan!!

We hebben een mijlpaal bereikt samen! We zijn de 25.000 leden gepasseerd. Als ik hieraan denk kan ik het nog steeds niet geloven!
Ter ere van deze mijlpaal heb ik samen met Scheepjes een actie bedacht. In de Facebookgroep plaatste ik een berichtje waaronder je kunt reageren. Je mag hier een foto plaatsen van een project dat je haakte van één van mijn patronen. Daarnaast “like” je de Facebook-pagina van Scheepjes en van Lossen & Vasten. Op 31 januari trek ik uit al die namen één naam en diegene krijgt dan een origineel Cal-pakket toegestuurd. Wat een verrassing als net jij dat zult zijn!!
Let wel goed op, alleen degene die een reactie onder het juiste berichtje plaatst komt in aanmerking!

Screenshot_20180122-124328

Verder lopen er nog steeds een flink aantal workshops. Komende zaterdag ben ik helemaal in Hoogerheide. Ik geef hier bij Stoffen & Stiksels twee keer de workshop “Mochila Haken”. Beide workshops zitten inmiddels vol!

In februari zal ik ook weer veel op pad zijn.
Op 3 februari ben ik bij Brei & Allerlei in Heythuysen. Ik geef hier de workshop “Mochila Haken”. Er zijn nog een paar plekjes vrij.
Op 15 en 16 februari sta ik bij Caro’s Atelier op de handwerkbeurs in Zwolle, stand nummer 141. Kom je gezellig een praatje maken?
Op 17 februari ben ik bij Hobbywol in Veendam. Hier geef ik de workshop “Tunisch Haken en meer…”. Deze workshop zit vol.
Op 20 februari ben ik bij Studio de Wollerie in Den Helder. Ik geef hier ’s ochtends de workshop “Tunisch Haken” en ’s middags de workshop “Corner to Corner Haken”. Je kunt je voor beide workshops nog opgeven.
Op 24 februari ben ik bij Creahuys 41 in Hazerswoude. Hier geef ik de workshop “Tunisch Haken en meer…”. Ook hiervoor kun je je nog opgeven.
Dan is februari alweer voorbij!

Voor meer informatie over mijn workshops kun je kijken in de agenda op de website of (voor uitgebreidere informatie) bij de evenementen op de Facebook-pagina.

collage agenda

Het is druk, heel druk.
Mijn wereldje van Lossen & Vasten heeft zich uitgespreid over Nederland. Ik begon op mijn kleine werk-kamertje, dat was míjn wereldje en ik genoot ervan. Naarmate mijn gezondheid beter werd, ging ik er steeds vaker op uit. Nu zou ik niet meer zonder kunnen. Jullie zijn me zó dierbaar geworden en het is geweldig om af en toe in de gelegenheid te zijn om een aantal van jullie ook echt in levende lijve te ontmoeten. Dat maakt me gelukkig!! Ik ben dankbaar, ik ben blij en ik hoop nog heel lang door te mogen gaan!

Tijdens de voorbereiding van een Cal en de weken dat deze Cal duurt blijft er vaak weinig tijd over om te haken aan andere projecten. Zeker als je dan ziet hoeveel ik ook nog op pad ben voor workshops, zul je begrijpen dat dit af en toe minimaal is.  Natuurlijk vind je me nog steeds regelmatig een keertje met mijn haaknaald in mijn hand, maar echt een nieuw ontwerp, een nieuw project dat ik kan plaatsen komt er niet echt van. Dit geeft ook niet zo heel erg, alles op z’n tijd.
Wel begint het weer heel erg te kriebelen en liggen er inmiddels weer talloze proeflapjes op mijn bureau. Leuk, straks haal ik mijn tijd wel weer in!!

2018-01-22 14.41.22

Morgen plaats ik week 8 van de Cal, zaterdag weer een gezellige workshop en tussendoor steeds weer wat vaker haken aan nieuwe projecten. Goede vooruitzichten!!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

 • S. Schulz

  Het is niet zo moeilijk om enthousiast te zijn, het is een heel mooi ontwerp en jij straalt aan alle kanten positiviteit uit dat werkt heel erg aanstekelijk, je blog is een plezier om te lezen.
  Ik hoop nog veel ontwerpen van je te zien en te maken.
  Zie je in Zwolle lieve Joke x

  • lossenenvasten

   Wat leuk en lief om te horen! Ik zie ernaar uit je in Zwolle te ontmoeten!!

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.