De schoonheid en gezelligheid van koude dagen

06 december 2016

Vandaag weet ik weer waarom ik zo gek ben op de herfst en de winter. Vanochtend moest ik heel even weg op de fiets. Al in onze eigen tuin zag ik de mooiste plaatjes. Ik kon haast niet wachten om weer thuis te zijn. Ik had er zo ontzettend veel zin in om foto’s te maken van al het moois dat ik zag!

Eenmaal weer thuisgekomen zette ik mijn fiets in de schuur en pakte ik mijn fototoestel. Ik kon niet anders, ik moest al dat moois vastleggen op beeld. Al dat moois, al die betoverende plaatjes, we krijgen het gewoon voor niks. Het wonder van de natuur, ik kan er niet genoeg van krijgen!
Als je bedenkt dat alles nu helemaal bevroren is. Als je weet dat de blaadjes, hoe mooi ik ze in de herfst ook vind, dood op de grond liggen. Als je ziet om je heen dat alle kleur is veranderd in bruin en in zwart, dan is het toch bijzonder dat we zeker weten dat straks in mei/juni alles weer groen is? Dan is het toch onvoorstelbaar dat over een paar maanden op dezelfde plek, waar nu al die dode bladeren liggen, straks de sneeuwklokjes, de tulpen en narcissen weer staan te bloeien? Het zit nu al in de grond, zich klaar te stomen om straks in al haar pracht ons weer te doen verassen, mij weer opnieuw met mijn fototoestel naar buiten te lokken! Ja, voor mij is de natuur één groot wonder!

Eerst geniet ik nog even van de herfst en van de winter, ik heb er nog lang niet genoeg van.
Kijk toch eens wat ik vanochtend allemaal zag! Alles in ons eigen, kleine tuintje! Dat is toch geweldig?

De andere kant van deze periode is dat thuiskomen zo heerlijk is. Binnenkomen in je knusse, warme huisje en genieten van een bakkie gezelligheid en nog even knabbelen aan de laatste, overgebleven pepernootjes.

Mijn dag was nog maar net begonnen en hij kon voor mij al niet meer stuk!

Dan zijn er deze maand ook nog de feestdagen. Sinterklaas is nu voorbij, dus het zal niet lang meer duren of je ziet de mooiste bomen weer door de ruiten in de woonkamers staan. We gaan ons huis een beetje pimpen. Nóg gezelliger, nóg knusser, het hoort erbij deze maand.
Dat zette mij aan het denken of ik nog iets wist om een bijdrage te leveren aan dit alles. Ik ontwierp een setje onderzetters. Altijd goed, altijd leuk en ideaal om nog even tussendoor te haken tijdens alle decemberdrukte. Leuk op de salontafel, maar straks ook superleuk bij het ontbijt of de kerstmaaltijd. Zijn ze niet feestelijk? Zien ze er niet ontzettend gezellig uit? Als ik je dan ook nog eens vertel dat ze erg leuk zijn om te maken en ook niet al te moeilijk, dan gaan je handen toch jeuken? Ik noemde deze onderzetters Sterre, vanwege de tijd waar we nu zitten en ook omdat de Stersteek die erin gebruikt is me op dit idee bracht.

Wil je meteen aan dit setje beginnen? Het patroon staat hier op de website.
Zelf maakte ik er ook nog even een paar in een andere kleur.

We leven in een mooie tijd op dit moment. De schoonheid van buiten en de gezelligheid van binnen, een geweldige combinatie.
Geniet ervan lieve mensen!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

Download hier het patroon »
 • Margaret

  Prachtige foto’s. Goed idee om dit meteen te fotograferen.
  De onderzetters geven de tafel meteen iets gezelligs. Leuk idee om de stersteek erin te verwerken.

  Groetjes, Margaret

  • lossenenvasten

   Ja, ik vind ze zelf ook erg geslaagd! Bedankt voor je complimenten!!

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.