De natuur ontwaakt

24 maart 2017

Wat hebben velen van ons er al lang naar verlangt: de zon in je gezicht, blaadjes aan de bomen en licht in je huis. Lieve mensen, het is zover, het is lente en de zon schijnt volop! We krijgen lente-kriebels!!

Wat is alles toch veel mooier als het licht erop schijnt. Of je nu een herfst-type, een winter-type, een lente-type of zomer-type bent, daar zijn we het eigenlijk allemaal wel over eens. De zon, het licht brengt het mooie naar boven, alles wat er al in zat aan moois komt naar buiten. In de natuur is dit letterlijk zo, de knoppen aan de bomen barsten open en de blaadjes en de bloemen worden zichtbaar. Hoe prachtig is dit alles? Om dit te zien hoef je niet eens ver weg te gaan. Deze foto’s heb ik genomen in ons eigen kleine tuintje, gewoon achter het huis. Als je het zien wilt zul je het vinden, je hoeft niet eens te zoeken!

Ook uit de bodem komt weer van alles tevoorschijn. Daar waar aan het eind van de zomer planten aan het afsterven waren, komt nu weer nieuw leven tevoorschijn. Overal zie je weer groen blad uit de grond komen. In de tuinen en perken in de buurt komen overal bloemen uit hun bollen en laten ons de meest mooie kleuren zien.

Het vogelhuisje in de tuin wacht op bewoners. Zal er dit jaar misschien een vogeltje bij ons haar eitjes komen leggen?

2017-03-23 13.13.42

Zelf de grootste kitsch in onze achtertuin lijkt van het zonnetje te genieten. Yes! Het is zover! Eindelijk!!

Vroeger op de zondagsschool leerden we bij het begin van de lente een liedje.

Weet je dat de lente komt, lente komt, lente komt?
Weet je dat de lente komt, alles loopt weer uit!
De eerste zonnestralen, ze tint’len op je huid.
De eerste bloempjes bloeien, de eerste vogel flui-huit.

Een prachtig liedje met en heel vrolijk, gezellig wijsje, dat uiteindelijk eindigt met het Paas-verhaal.

De één viert met Pasen dat de Here Jezus is opgestaan en de ander viert het begin van de lente en weer een ander denkt aan geen van beide. Dat deze periode een tijd is van nieuw leven dat kunnen we allemaal zien. Kijk alleen maar eens naar de foto’s hierboven.
Ook in de supermarkten en warenhuizen maken ze er vrolijk gebruik van. Het “nieuwe leven” wordt ons op allerlei manieren aangesmeerd. Ze verkopen paaseitjes, zowel van chocola als van kunststof, ze verkopen vogeltjes in nestjes, takken met jonge blaadjes, lammetje van boter, je kunt het zo gek niet verzinnen.
En wij doen vrolijk mee! Dit is wat we zo graag willen, vrolijkheid in huis in de mooiste pastel-kleurtjes. Nieuw leven en pastel dat hoort toch eigenlijk bij elkaar? Kijk maar eens naar de meeste babykamertjes, volop pastel! Ach ja, het is toch ook logisch? Die prachtige, zachte kleurtjes passen toch ook het allerbeste bij al dat schattige kleins?

We mogen er ook van genieten! Het is toch ook geweldig mooi allemaal? We vieren de lente en dat mag! Gisteren tijdens het boodschapjes doen kon ik de verleiding ook niet weerstaan. Al die vrolijke kleuren, je wilt ze allemaal vangen en mee naar huis nemen. Dat deed ik dus ook…

Natuurlijk ben ik ook al voor jullie aan de slag gegaan. Ik kon het niet laten om wat leuke projectjes voor op de Paas-Tafel te bedenken. Volgens mij is dit goed gelukt.Met deze accessoires maak je van je paas-ontbijt pas echt een feest! Hoe leuk is het om de tafel een persoonlijk tintje te geven door zelf deze projectjes te haken? Een matrasje en een hoedje voor je eitje, een lintje dat je om de servetjes kunt binden en een set prachtige onderzetters. Volgens mij word je al blij als je ernaar kijkt.

Je hebt nog ruimschoots de tijd om al deze dingetjes te haken. Ik heb een pakketje samengesteld, waarbij je van ieder projectje er zes kunt maken. Je kunt het pakketje hiervoor bij mij in mijn winkeltje aanschaffen. Het patroon kun je hier gratis downloaden.

Ik wens jullie allemaal een hele mooie lente toe en ontzettend gezellige Paasdagen!!

2017-03-23 12.45.39

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

Download hier het patroon »
x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.