De Lossen & Vasten – CAL (9) We zijn van start gegaan!

13 januari 2016

Afgelopen vrijdag was het dan zover. De Lossen & Vasten – CAL ging van start. De dag waar ik en velen met mij zo naartoe hadden geleefd, was aangebroken. 8 januari 2016, een dag die ik niet snel zal vergeten.

Om half 10 stapte ik in de trein richting Rotterdam Centraal. Ik reisde helemaal alleen, wat ik heerlijk vind, omdat ik normaal gesproken altijd lekker zit te haken. Deze keer was het anders. Het was alsof de 8000 leden die de groep toen nog telde, allemaal gezellig meereisden. Wat hadden we een lol en wat zaten we gezellig samen in spanning voor het eerste patroon dat diezelfde avond online zou gaan. En dat allemaal terwijl we elkaar niet eens kennen, terwijl we niet eens bij elkaar in de buurt waren. Geweldig, de social media is écht sociaal! Ik heb genoten en aan haken kwam ik deze reis niet toe.

Mijn vriendin haalde me van het station. Thuisgekomen bij haar, installeerde ik eerst mijn laptop en zorgde ervoor dat alles klaarstond om die avond de patronen de lucht in te kunnen gooien.
’s Middags zijn we samen gaan winkelen, die ontspanning hadden we allebei ook wel even nodig. Ook zij vond het allemaal reuze spannend natuurlijk.
Na het winkelen gingen we eten. Toen dat eenmaal gedaan was, was ik niet meer te houden. Het voelde alsof er een stuiterbal in mijn lijf zat die alle kanten op wilde. Hij bleef geen seconde stilliggen en de adrenaline steeg me naar mijn hoofd (kan dat?). Het was kwart over 6 en van mezelf mocht ik om kwart voor 7 het stukje “voor je begint” online doen. Een lang halfuur. Mijn handen werden steeds kouder en mijn benen werden steeds elastischer. Mijn buik deed pijn en mijn hoofd hield alles niet meer bij elkaar. Wat zal mijn man blij geweest zijn dat ik het online gooien van het eerste patroon bij mijn vriendin heb gedaan!
Eindelijk was het zover! Kwart voor 7, “voor je begint” ging in de lucht.

Binnen de kortste tijd had ik een niet normaal groot aantal bezoekers op de website, terwijl er nog geen patroon te bekennen viel. Even na zevenen kwamen zowel het Nederlandse als het Engelse patroon van week 1 er achteraan. En toen brak het los. Het aantal bezoekers tegelijk was zo groot, dat je binnen het kwartier al bijna niet meer op de website kon komen. Hij liep helemaal vast. Gelukkig stonden de patronen ook bij de bestanden in de Facebook-groep.
En toen werd het stil. Zowel in de groep als in mijn lijf. Iedereen zat waarschijnlijk het patroon door te nemen. Wij namen even de gelegenheid waar en hebben samen de champagne fles ontkurkt. Dit was wel even een feestje waard vonden we zelf.

Wat een opluchting! Alles stond online, alles was gelukt.
Nu wachten op de reacties. Wat zullen ze vinden? Vinden ze het mooi? Vinden ze het lelijk? Te moeilijk, te makkelijk? Goed beschreven of onduidelijk? Zoveel vragen gaan er door je heen, dat is niet te beschrijven.
De reacties kwamen. Natuurlijk ook wat vragen, maar alles was ronduit positief. Mijn vriendin en ik waren stomverbaasd. Zoveel lieve woorden, zoveel dankjewels, zoveel positiviteit tegelijk, zó overweldigend! Ik was er echt helemaal beduusd van. Ik zat maar een beetje te scrollen, zag niet eens wat er stond. Mijn vriendin las af en toe maar wat berichtjes voor, ik was overdonderd! Niet te geloven dit, maar zo ontzettend fijn!!
Mochten jullie je nog afvragen hoe ik er ’s avonds bij loop? Inderdaad in een joggingbroek en een oude trui van mijn man 😉

Zaterdag gingen we samen naar Delft. Daar had ik mijn eerste Meet & Greet bij Kleurrijk Vilt.
Wat was het superleuk om te zien dat het patroon dat ik had gemaakt, de deken die ik had ontworpen, nu door anderen wordt gehaakt! Sommige met eigen kleuren, sommige met kleuren door mij bedacht, maar allemaal even mooi! Ik heb genoten en volgens mij iedereen die langs was gekomen ook.

Mijn vriendin en ik hebben nog even lekker samen ergens zitten lunchen en toen was het tijd om naar huis te gaan.
Heerlijk in de trein, tweeënhalf uur lang! Het was zo lekker om even tegen niemand te praten, mijn telefoon in mijn tas te laten en gewoon even haken. Heerlijk mijn gedachten laten gaan en tot rust komen.

Gisteren was er weer een Meet & Greet. Deze keer bracht de trein me naar Raalte, waar Creashop Duymelot zit. Ook hier was het weer ontzettend gezellig en heb ik lekker veel mensen mogen ontmoeten. Samen haken, samen koffie drinken en kletsen. Gewoon lekker ontspannen wat tijd met elkaar doorbrengen. Heerlijk toch?

Wat is dit genieten lieve mensen! De deken, de Facebook-groep, de ontmoetingen bij de Meet & Greets, ik vind het allemaal even geweldig!
Wil je ook bij een Meet & Greet aanwezig zijn? Hier, op de website onder het kopje Cal2016 en bij de evenementen in de Facebookgroep staat een lijst van waar ik wanneer ben. Ik hoop je ergens te zien!

Ben je nog steeds niet op de hoogte van de Lossen & Vasten – CAL? Dit is een link naar de Facebookgroep, daar vind je alle informatie.

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

 • Emily

  Hey,
  Wat een mooi begin van de CAL, al die lieve reacties. Zelf ben ik pas net begonnen omdat er een project tussendoor kwam (ergens eind deze week te zien op mijn blog). Ik vind het een heel mooi patroon, alleen kwam ik met het tellen in de war en mag ik mijn eerste toer direct weer uithalen *snik snik * maar het komt wel weer goed. haha.
  Fijne donderdag en ik ben benieuwd naar het volgende deel :-).
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  • lossenenvasten

   Fijn om te horen! Gelukkig ging het uithalen maar om 1 toer 😉
   Succes verder!!

 • Margaret

  De kop is er af en jij bent meteen een BN-er met de eerste Meet en Greets.
  Best een glaasje waard dat het je allemaal zo goed is gelukt.
  Na het haken van deel 1 heb ik echt een heerlijk gevoel. Dit stukje deken ziet er prachtig uit. Ik heb een foto op mijn blog geplaatst met een link voor wie de CAL nog niet kent. Compliment dus voor jou.
  Ik ben benieuwd naar het tweede deel.

 • Hilde Stroobandt

  Hallo, bedankt voor het prachtige patroon. Ik ben aan 4 ( ja, VIER ) dekens tegelijk bezig. Op 25/3 vertrekken we op famailiebezoek naar Jordanie, en daar ga ik hopelijk mijn schoonzussen blij maken met een zelfgehaakt deken. Het zal er dus wel om spannen om ze klaar te krijgen, en de rand zal ik er zelf om moeten fantaseren, maar dat kan de pret niet bederven. Ik had wel 1 vraag: kom je ook voor een Meet en Greet naar België?
  Veel groetjes, Hilde

  • lossenenvasten

   Tijdens de weken van de Cal gaat dit helaas niet meer lukken. Wel ben ik bezig met een workshop in het voorjaar. Daarmee hoop ik naar België te komen.

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.