De Lossen & Vasten – CAL (8) Drie dekens op een rijtje

15 december 2015

Rozengeur, Zeebries en Ochtenddauw.
Drie dekens, andere kleuren. Hetzelfde patroon, hetzelfde garen.
Wat zijn ze verschillend, wat zijn ze hetzelfde en wat zijn ze mooi!

Vorige week kwam mijn vriendin twee dagen bij me.  Omdat ze niet in de buurt woont, komen we niet wekelijks bij elkaar op de koffie. Dat is erg jammer, maar het voordeel is dan weer dat we af en toe een paar dagen samen hebben.

Deze keer kwam ze met een doel. Zij had voor mij de Ochtenddauw gehaakt, zo ontzettend lief. Ik zag het niet zitten om voor januari alle drie de dekens nog te haken. Zelf had ik de Rozengeur en de Zeebries gemaakt, maar om dan ook nog de Ochtenddauw te doen, dat wordt teveel. Dat bewaar ik voor januari, dan kan ik gezellig met jullie mee haken.
Daar stond ze dan, bij mij in de woonkamer, met een koffer vol deken! En wat vond ik hem prachtig. Wat ben ik blij dat ik ook voor deze deken het garen al in huis heb! Echt Ochtenddauw is hij. Je ruikt de geur van de morgen, net zoals je bij de Zeebries de zee, het strand en de duinen ruikt en het boeket rozen bij de Rozengeur haar geur in je huis verspreidt.
Wat kloppen de namen, wat kloppen de kleuren, wat heeft het allemaal goed uitgepakt. En wat waren we samen trots op de drie dekens die daar voor ons op de grond lagen!
Nog steeds niet nieuwsgierig? Vast wel! Ik zal jullie niet langer met mijn ellenlange verhalen vol spanning laten wachten.
Mag ik jullie voorstellen…Rozengeur, Zeebries en Ochtenddauw!!

2015-12-10 13.15.13

Het was een avontuur om deze foto te maken! We hadden geen locatie in gedachten en zijn gewoon lekker gaan rijden. Heerlijk toeren door het Drentse landschap met ons Cruisertje. Een feestje op zich!
Af en toe zagen we wel een plekje om mooie foto’s te kunnen maken, maar dan weer konden we de auto niet kwijt omdat het gewoon te smal was en dan was het weer te modderig aan de kant van de weg. Het was nogal nat en de tractoren hadden diepe geulen gemaakt in de berm.
Ineens zagen we dit plekje. Twee bruggetjes naast elkaar. De ene gebruikten we om de dekens overheen te hangen en vanaf de andere kon ik mooi de foto’s maken.

De dekens zijn klaar, de foto’s zijn gemaakt. Het mag januari worden! De laatste 3 weken kan ik mooi nog even gebruiken om de puntjes op de ï te zetten, zowel voor de Cal als voor de website zelf. En dan gaat het beginnen. Ik heb er zin in!

Vanaf 8 januari kun je de patronen iedere vrijdag tussen 19.00 en 20.00 vinden bij de bestanden op de Facebookgroep https://www.facebook.com/groups/lossenenvasten/
Ook is er sinds gisteren een aparte plek voor de Cal gemaakt op de website. Daar staan niet alleen de patronen, maar je vind er ook de data van de Meet & Greets, de blogs die al over de CAl zijn geschreven en alle filmpjes op een rij.
http://lossenenvasten.nl/cal/

Lieve mensen, nog 24 dagen! Ik wens jullie héél veel plezier toe bij het haken van deze Cal!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

 • Vera van Os

  Hallo Joke,

  Hier liggen de bollen voor de ochtenddauw deken ook al klaar. IK heb deze kleuren gekozen omdat ik die nooit uit mezelf zou kiezen. Daarom juist leuk om te doen. Nog even de kerst door en dan is het bijna zover.

  • martin

   moet ik helpe kloppen

 • Jeannet Gijsbertsen

  Lijkt me superleuk! Pakket besteld (zeebries). En dan nog een weekje geduld oefenen.

 • Joyce pierik

  Hallo ik ben het netje aan het haken maar kom erniet uit. Bij de 1ste tier miet je boogjes haken. Ook bij de opening ? En moet je die haken 1 kant? Of 2 kanten van de opening? Of door de beide 18 steken aan beide kanten? Geaag advies en hulo groet Joyce

  • lossenenvasten

   Hallo Joyce, Bij de opening moet je maar langs één kant boogjes haken. In de vasten die je de vorige toer hebt gehaakt. Heel veel succes!
   Groetjes, Joke

   • Joyce pierik

    Joke dank je wel nu kan ik verder ik zal het resultaat posten. Ik zag dat ik bij de verkeerde groep mijn vraag had gesteld, vandaar dat ik hem bij de tas ook had geplaatst. Groetjes Joyce

    • lossenenvasten

     Geen probleem!

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.