De Lossen & Vasten – CAL (10) Hakende Handen

01 maart 2016

We zijn al een aardig eindje op weg met onze prachtige deken, met de CAL. Inmiddels zijn we aangekomen bij week 8 van de 13 weken. Het gaat allemaal zo ontzettend snel, af en toe gewoon een beetje té snel! Nog 5 weken en het is helemaal voorbij. Aan de ene kant wil ik daar nog niet over nadenken, maar aan de andere kant zal ik wel moeten. Er liggen nieuwe plannen te wachten. En dat gaat allemaal niet vanzelf, daar moet hard aan worden gewerkt. Gelukkig is mijn liefde voor het haken en al die prachtige garens met zoveel mooie kleuren, erg groot. Het verveeld me nooit. Een feestje om aan het werk te zijn dus!

Waar begin je aan, je weet niet wat je je op de hals haalt! Dat was één van de vele reacties die ik kreeg toen ik begon te praten over mijn idee van de “Lossen & Vasten – CAL”. En dat was waar! Ik had totaal geen idee waar ik aan begon. Het enige dat ik wist was dat ik het erg leuk zou vinden als er heel veel mensen tegelijk aan een patroon van mij zouden werken. Als ik dacht aan héél veel, dan dacht ik aan ongeveer 100 mensen.
Tot ik mijn Facebook-groep op 11 oktober lanceerde. Binnen een week, op 17 oktober had ik meer dan 1000 leden! Ik kon het bijna niet geloven. Lossen & Vasten was voor mijn gevoel nog heel klein en onbekend in hakend Nederland!

Cal 1

Toch was het zo en het ging maar door! Op 11 januari van dit jaar bereikte ik de 10.000 leden.

Cal 2

Je zou haast gaan denken dat het zou wennen, maar dat was zeker niet zo!
Op het moment dat er ongeveer 5000 leden in de groep zaten, begon ik een beetje zenuwachtig te worden. Kan ik dit wel? Zal het me niet teveel worden? Ga ik niet helemaal gek worden van alle reacties? Maar de groep was zó gezellig, zo aardig voor mij en voor elkaar dat ik na een aantal dagen die stress kwijt raakte en besloot gewoon maar te genieten. Ik genoot van datgene wat me overkwam. De reacties, het groter worden van de groep, het inplannen van Meet & Greets en alle voorbereidingen die nog gedaan moesten worden.
Afgelopen zaterdag bereikten we de 15.000 leden en het gaat maar door! Dan hebben we het nog niet eens over alle mensen die wel betrokken zijn en meedoen, maar geen Facebook hebben.
Het is toch niet vreemd dat ik erg trots ben??

Cal 3

Toen werd het 8 januari. De eerste week van het patroon ging online en daarmee begonnen ook de Meet & Greets. Over de lancering van het eerste patroon en de eerste Meet & Greet kun je lezen in deze blog. Dit was zo ontzettend bijzonder, spannend en zenuwslopend! Ik zal het denk ik nooit vergeten!
Daarna plaatste ik iedere week een nieuw patroon. Af en toe met het zweet onder mijn armen. Door de drukte op de site kon ik mijn eigen website vaak niet eens op, om het patroon te kunnen plaatsen.  En jullie maar wachten … online natuurlijk!!
De laatste paar weken heb ik hier iets op gevonden. Gewoon net iets eerder dan jullie beginnen te kijken, de boel plaatsen. En dat scheelde een hoop. In alle rust kon ik de nieuwe patronen plaatsen, zodat jullie weer aan de slag konden. Geweldig!!
En dan de Meet & Greets. O, wat geniet ik hier iedere keer weer van. Al die blije, tevreden mensen. Al die gezellige winkels. Al die mooie dekens die ik mag bewonderen. Al die warme woorden en gezellige gesprekjes. En natuurlijk al die heerlijke kopjes koffie en thee met steeds weer iets lekkers erbij!
En de hakende handen. Wat wordt ik toch steeds weer blij van al die hakende handen. Wat geniet ik als ik al dat mooie garen door jullie vingers zie gaan. Wat is het prachtig om te zien dat er nog zoveel creativiteit is. Dat er nog zoveel mensen zoveel moois kunnen maken. Allemaal dezelfde dekens, maar allemaal met een stukje van de maakster zelf erin, waardoor het een compleet eigen creatie is. Ik ben trots! Trots op wat deze Cal allemaal teweeg heeft gebracht en trots op jullie, mijn groep!

Straalt de gezelligheid er niet vanaf? Zoveel moois, zoveel gezelligheid, zoveel kleuren en vrolijkheid. Ik ga het denk ik erg missen als het voorbij is.
Maar voorlopig zijn we nog niet klaar. We hebben nog een aantal weken voor de boeg. Nog 5 delen van het patroon, nog een flink aantal Meet & Greets. Ik blijf nog even doorgenieten en ik hoop jullie ook!

Even een verslagje op de website. Ook even aan de mensen die geen Facebook hebben laten zien wat er zich allemaal afspeelt rondom de Cal. Alle informatie die je nodig hebt om mee te kunnen doen of te weten waar ik nog zal zijn voor een Meet & Greet, vind je bovenin onder Cal2016. Het zou leuk zijn je te ontmoeten!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

 • Emily

  Hey Joke,
  Leuk hoor, zo’n overzichtje van alles wat er tot nu toe gebeurd is rondom jouw mooie deken haha. Echt heel erg leuk. Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

 • Margaret Rekers

  Je hebt heel wat mensen enthousiast gemaakt. Stel je eens voor in hoeveel huizen nu vrouwen en missschin ook mannen met de deken op schoot de volgende toeren haken.
  Leuk dat je hier even terugkijkt naar alles van Facebook en van de Meet & Greets. Ik vind het heerlijk om jouw blog te bezoeken en daar de patronen op te haken.

  Groetjes en geniet van elle mooie belevenissen en reacties, Margaret

 • lossenenvasten

  Het is en blijft inderdaad allemaal erg bijzonder. Ik laat het allemaal maar lekker over me heen komen en probeer vooral te genieten. Het is heerlijk om deze dingen allemaal te kunnen delen met jullie en fijn dat dit ook echt wordt gewaardeerd!
  xx Joke

 • Ingeborg

  En dàn zijn er volgens mij ook nog héél veel vrouwen net zoals mijn dochter en ik die gewoon meedoen zónder dat je het weet! Sterker nog, tot voor een week voor het begon kon ik niet eens haken! Heb mezelf even snel lossen, vasten en stokjes geleerd maar bij de deken kwam pas het échte werk! Ik had dus soms ook het klamme zweet onder de oksels maar dat was van de soms erg lastige steken haha. Vind het zó leuk! Dank je wel!!

  • lossenenvasten

   Hallo Ingeborg,
   Wat een geweldig verhaal! Knap hoor, dat je het zo snel hebt geleerd en dan al meteen een hele deken!
   Heel veel succes verder!
   Groetjes, Joke

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.