De kleuren en namen van de Cal

15 juli 2016

Het garen dat ik had gekozen voor de nieuwe Cal was al bekend. Nadat ik het kussen, dat hoorde bij mijn eerste Cal, van Colour Crafter had gehaakt wist ik het zeker: Hiermee haak ik ook mijn volgende Cal! Gelukkig heb ik uit de 93 beschikbare kleuren drie hele mooie dekens kunnen maken.

Er was keus genoeg, zoals ik al zei, ik had 93 kleuren tot mijn beschikking! Toch wilde ik ook heel graag nog een kleine variatie in mijn nieuwe Cal aanbrengen. Een garen dat er goed bij past, dat ook gehaakt kan worden op dezelfde naalddikte, maar wat mijn deken ook net even wat bijzonderder zou maken.
Dit is gelukt! Vlak voordat ik begon met mijn ontwerp voor de nieuwe Cal, kwam Scheepjes met de Colour Crafter “Velvet” op de markt. Ik werd op mijn wenken bediend.
Voordat ik begon met het uitzoeken van mijn kleuren, wilde ik graag eerst de namen weten van mijn nieuwe dekens. Met een thema in het hoofd (deze houd ik nog even voor me) ging ik aan de slag. Ik liet mijn hersenen kraken en volgens mij was dit af en toe zelfs hoorbaar! Het viel nog niet mee. Als ik nu naar de namen kijk, als ik ze hardop uitspreek denk ik: “Was dat nou zo moeilijk?” Blijkbaar wel dus. In ieder geval ben ik er superblij mee! En nu de dekens zijn gehaakt vind ik dat ze er ook echt bij passen. Ja, ik ben weer tevreden, ik ben weer blij!
Wil je de namen graag weten? Hier zijn ze dan.
De eerste naam die ik verzon was “Zonsondergang”. Hoe geweldig is het om daarnaar te kijken? Je raakt niet uitgekeken, totdat de zon helemaal verdwenen is. Dat rood, dat oranje, dat roze tegen die donkere lucht, ja, daar kan ik wel iets mee!
De tweede naam die ik verzon was  “Sterrenhemel”. Als we ’s avonds nog tot laat in de tuin zitten, of als ik ’s morgens in het donker mijn man uitzwaai fascineert me dat iedere keer weer. Al die kleine witte puntjes tegen een zwart/blauwe lucht. Niet te tellen, probeer het maar eens. En het lijkt of er steeds meer bijkomen als je langer blijft kijken. En dan die grijzen en die grijsblauwe kleur, wonderlijk mooi! Ook voor deze naam kan ik vast wel een mooie deken van mijn naald laten komen.
Tenslotte vond ik dat ook “Maanlicht” niet mocht ontbreken. Die grote, ronde, gele maan tegen die heldere hemel. We zien het wel eens als we in het donker naar huis rijden. Die heldere gele kleur die rondom de maan vervaagd naar lichtgeel en beige met soms haast wat donkerbruin eromheen. Ja, het is allemaal even prachtig! De natuur is mooi!

Ook deze keer heb ik weer, net als bij mijn eerste Cal, voor thema’s uit de natuur gekozen. Wat ik zelf zo mooi vind aan de natuur is dat daar allerlei kleuren tegen elkaar aan liggen, waarvan wij zelf vinden dat dat eigenlijk niet bij elkaar past. Toch vinden we al die beelden, die ons zomaar worden aangeboden door de natuur, allemaal even mooi. Er is niemand die zegt, “Zou je dat beige wel tegen dat geel aanleggen?”of, “past dat grijs wel bij dat lila? Nee, we vinden het prachtig zoals het is, we denken er zelfs niet over na! Dat maakt dat ik graag met gedurfde combinaties speel af en toe. Ik heb er meestal het volste vertrouwen in dat het in het totaalplaatje weer helemaal klopt.

Met de namen van mijn dekens in het hoofd ging ik aan de slag en kwam uiteindelijk uit bij deze kleuren. Dit zijn ze, in de volgorde Zonsondergang, Sterrenhemel en Maanlicht.

Eerst koos ik de effen kleuren uit en van daaruit bedacht ik de kleuren van de Velvet. Zelf vind ik het een prachtige combinatie geworden en ook in de dekens is het helemaal geweldig!

2016-07-15 13.57.07

Nu ben ik natuurlijk erg nieuwsgierig naar jullie keuze, welke deken jullie het liefst zouden haken. Daarom heb ik een poll gemaakt. Door één van de kleurvariaties te kiezen kun je laten weten welke jij het mooist vindt. Ik ben erg nieuwsgierig!

Welke deken zou jij graag willen maken?

Wéér een klein beetje meer bekend over de Cal die binnenkort van start zal gaan. Zo zal ik stukje bij beetje iets verklappen! Ik hoop dat je er steeds meer zin in krijgt om samen weer aan de slag te gaan.

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

 

 • Patricia Caminada

  Ik heb gestemd op maanlicht, die komt het dichtste bij de ochtenddauw die ik gemaakt heb. Misschien dat er een paar kleurtjes vervangen worden deze keer. Maar de zonsondergang heeft ook wel wat. Misschien combineer ik de kleuren van beiden wel 😉

  • jkw

   alle drie zijn mooi qua samenstelling, ik ga voor alle drie, want ik geef de dekens weg, dus dan past het vast wel bij iemand

   • lossenenvasten

    Haha, leuk! Zelf vind ik ze ook alle drie even mooi op een andere manier.

    • M.Springer

     Joke krijg jij geen last van je arm!! ik wel bovenarm heb ik last van, maar goed dat we een poosje rust hebben… lieve Joke bedankt voor alles wat een werk!!! Marion

     • lossenenvasten

      Ik doe het graag hoor! Nee, ik krijg geen last van mijn arm, af en toe wel van mijn schouder. Ik moet leren in de goede houding te blijven zitten en dat lukt gelukkig steeds beter!

 • Francien Morshuis

  Mij spreekt Zonsondergang het meeste aan.

 • Els de Galan

  Ik kan niet zo goed kiezen tussen maanlicht en sterrenhemel, dus het zou zomaar kunnen dat ik er twee ga haken.

 • HENNIE

  Ik ga voor de maan hoe wel ik de sterren hemel ook heel mooi vind

 • Henriette van Klaveren

  WOW je hebt het weer voor elkaar…..prachtige kleuren uit de natuur!
  Ik ben weer van de partij hoor 😉😘

 • Shanna Jager

  Leuk! Ik ben nog bezig met de Ochtenddauw, heel laat pas begonnen. Maar Zonsondergang ziet er ook heel leuk uit en ik ben heel benieuwd naar hoe de Cal er verder uit zal zien. Spannend. :)

 • Emily

  Hey Joke,
  Wat een mooie kleuren. Ik ben niet dol op scheepjes, maar je hebt hele mooie kleuren uitgekozen. Ik vind zonsondergang en sterrenhemel erg mooi. Maar ik heb al een blauwe deken dus dat zou ik voor zonsondergang kiezen. Wie weet doe ik weer mee. Maar heb momenteel nog 3 of 4 dekens liggen en die moeten eerst af. haha. Veel plezier met voorbereiden enzo de komende tijd.
  Fijn weekend.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

 • Miranda Sengers

  Mooie kleurtjes!
  Ik heb gekozen voor sterrenhemel, die is toch wel mijn favoriet!
  Groetjes Miranda

 • Brenda

  Wauw! Mooie kleuren. Is er al bekend wanneer de cal gaat beginnen?

 • Truus Magdelyns

  De vorige keer heb ik de blauwe deken gemaakt, dus nu ga ik voor de Zonsondergang! Maar ze zijn eigenlijk allemaal erg mooi!

 • Veronika Quaedvlieg

  Ik ga voor zonsondergang dan wel in mijn eigen garenkeuze, ben geen fan van colour Crafter. Ben er benieuwd op de deken Joke is zeker weer erg mooi 🤗

 • Toos van Rooij-Schokker

  Sterrenhemel voor een deken voor mijn kleinzoon
  zijn nieuwe bed.

 • sevim

  Sterrenhemel!

 • Margaret

  Spannend om jouw ontwerp- en maakproces zo te volgen. Nu spreekt sterrenhemel me aan, maar dat kan nog zomaar veranderen als ik de dekens zie als ze klaar zijn.

  Succes met het vervolg, Margaret

 • annemie

  heel spannend maar helaas moet ander garen kiezen het garen da jij kiest heb ik een zware allergie van

 • afke

  past die sterrenhemel wat bij de zeebries daar heb ik nog veel van over

  • lossenenvasten

   De kleuren worden binnenkort bekend gemaakt. Het is het beste om dan zelf even te kijken wat je ermee kunt.

 • Sjanie

  Nou mijn vraag is ik wil me kleuren zelf samen stellen is dat ook mogelijk

  • lossenenvasten

   Zeker is dat mogelijk! Op het moment dat de pakketten de verkoop ingaan, maak ik het aantal kleuren en de hoeveelheid bollen bekend.

 • Jitty van Lindt

  vindt de kleuren erg leuk.neem sterrenhemel

  • lossenenvasten

   Leuk dat je mee gaat doen! De sterrenhemel is een hele goede keuze, maar eerlijk gezegd vind ik dat van alle drie 😉

 • Yneke

  Drie keer een mooie combinatie van kleuren. Dat wordt lastig kiezen :-)
  Maanlicht en Sterrenhemel hebben mijn voorkeur. Ga de cal zeker volgen, maar ben net begonnen aan een deken voor mijn schoondochter.

 • yulia Louise

  Mooi maanlicht krijg je dat labeltje er ook bij?

  • lossenenvasten

   Ja, bij de pakketten Zonsondergang, Sterrenhemel en Maanlicht van Colour Crafter krijg je het label erbij.

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.