Bolletjes in potten

21 juli 2015

Bolletjes garen in glazen potten, ik ben er gek op! Het kijken naar die kleurtjes achter glas, daar word ik helemaal blij van. Het is zo’n vrolijk gezicht, die 7 potten op mijn hobbykamer. En het geeft ook een zekere rust. Meer dan 7 projecten kan ik dus ook niet van te voren plannen. In ieder geval kan ik er niet alvast het garen voor aanschaffen. Daar heb ik geen ruimte voor. Natuurlijk kan ik nog overal en nergens tassen vol garen neerzetten, maar dat doe ik niet. In mijn hoofd zit ook niet veel meer ruimte. Heb ik meer ideeën dan 7, dan moeten ze wachten, dan komen ze voorlopig niet verder dan met inkt geschreven in mijn notitieboekje.

De dochter van mijn vriendin werkt bij een pannenkoekenrestaurant. Daar staan grote potten olijven op de plank en op het moment dat zo’n pot leeg is, neemt zij hem mee naar huis. Mijn vriendin heeft dus een behoorlijk aantal van die potten staan. De laatste 2 keer dat ik bij haar was, nam ik 1 of 2 van die grote potten mee naar huis en soms ook zelfs nog 1 of 2 kleinere. Ik propte alles wat ik bij me had in die potten, zodat ze in mijn tas zouden passen. Een behoorlijk gesjouw. Maar…eenmaal thuis had ik er weer wat potten bij!
Op een dag stond ik voor de kast van mijn hobbykamer een beetje opnieuw in te richten in gedachten. Inmiddels had ik 3 grote potten verzameld en ik kwam tot de conclusie dat ik er nog wel graag 4 bij wilde hebben. Dat zou precies passen op mijn kast en in gedachten vond ik het al prachtig. Na wat heen en weer ge-app, stuurde ze er gewoon 4 naar me toe. Hoefde ik er ook niet meer mee te sjouwen en kon ik het voor elkaar maken.
Een paar dagen later werd er hier een grote kartonnen doos bezorgd met 4 grote, glazen potten erin. Ik was blij, ik kon gaan beginnen.
Ik had nog wat houten cijfers liggen, die ik ooit had gekocht. Ook had ik nog wat bloemetjes, die ik ooit had gekregen en lint heb ik zat. De combinatie van die 3 dingen leek me ideaal om van mijn glazen potten iets moois te maken.

De cijfertjes heb ik gezellig roze geverfd. Dat past wel bij mij en mijn kamertje. Eerst wilde ik ze met een lintje aan de potten hangen, maar ineens had ik een geweldig idee. Ik had ook nog een aantal houten labels hangen! Daar plakte ik de geverfde letters op en kijk eens hoe leuk! Hoe lief ook met dat bloemetje erbij!

2015-06-23 14.38.11

Ik maakte een lintje door het gaatje en hing het aan een pot. Dat viel tegen, ik vond het niet mooi. Dus moest ik iets anders verzinnen. Ik besloot de labels maar gewoon op de potten te plakken en een lintje te strikken door de gaatjes. Dat zag er prachtig uit!

2015-06-23 17.59.18

Na een nacht drogen kon ik ze op mijn kast zetten. Zelfs ongevuld vond ik het al mooi.

2015-06-24 15.06.52

Nu kon ik mijn tassen met garen tevoorschijn halen en de potten vullen. Wat een vrolijkheid, wat een gezelligheid! Wat een verschil met hoe het er van tevoren uitzag! Ik vind het prachtig!

Zeven potten, 7 projecten. Het geeft rust op mijn kamertje en rust in mijn hoofd. En het ziet er ook nog eens ontzettend gezellig uit!

Even een kijkje in mijn wereldje. Even meekijken naar de plek van waaruit alles bedacht, gemaakt en uitgeschreven wordt. Misschien heb ik je op ideeën gebracht, misschien vond je het gewoon leuk om dit even te lezen.
Ik ga weer verder met haken en patronen schrijven. Eind deze week schrijf ik een blog over mijn nieuwste omslag-sjaal en plaats ik ook het patroon. Tot dan!!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.