Benzine en wol, maar toch niet…

19 augustus 2015

Mijn man en ik vinden het erg leuk om af en toe een stukje te toeren met de auto. Wel even weg, maar lekker rustig aan. Ergens in mei of juni hadden we dit ook eens gedaan. We gingen met ons rode Cruisertje op pad langs de bovenste bovenkant van Nederland. Heel gezellig. Heerlijk picknicken tussen de schaapjes die graasden langs de Waddenzee. In mijn herinnering had ik toen een benzinepomp gezien waar ze ook wol verkochten. Dit zou een geweldig verhaal zijn natuurlijk. Benzine en wol op dezelfde kassabon. Toen ik dit aan mijn man vertelde, kroop hij meteen achter de computer om op te zoeken waar dit geweest moest zijn.

En hij heeft het gevonden! Ongelooflijk die man van mij. Hij is gewoon via Google maps de hele route doorgegaan en zag de pomp uiteindelijk staan langs deze route.
Eind vorige week gingen we weer met ons autootje die kant op. Even een kopje thee drinken bij mijn schoonouders die daar op de camping stonden. Lekker uit eten bij een geweldig vis-restaurant en van te voren tanken en wol kopen bij “mijn” benzinepomp. Dat was het plan.
En we gingen op pad. Met het adres in de navigatie kon er helemaal niks fout gaan. We hadden hem gezet op kortste route, wat meestal betekent dat je erg lang onderweg bent, omdat hij dwars door dorpjes en door velden gaat. Leuk! We hebben vakantie immers?
En zo kwamen we aan in Holwierde. Het plaatsje waar de benzinepomp zou staan.

Een prachtig, klein, Gronings plaatsje. We hebben het gevonden na een lange autorit door de meest leuke plaatsjes en plekken van het noorden van ons mooie land. Nu op naar de benzinepomp! Nog 5 kilometer te gaan.
En daar was hij dan, mijn pomp. Ik herkende hem meteen. Hier is het, hier ga ik wol kopen en we vullen meteen even de tank. Als we dat dan samen afrekenen staat de benzine samen met de wol op 1 bon. Hoe leuk is dat!
We stapten uit onze auto en liepen naar het gebouwtje. Maar dat was een grote tegenvaller. Inderdaad, de ramen waren beplakt met grote posters met bollen wol erop, dat had ik vanuit mijn ooghoek goed gezien de vorige keer. Garen kopen, dat kan hier niet. Benzine wel, pompen vol! Maar benzine en garen op 1 bon? Nee, dat gaat hier in ieder geval niet lukken.

Het verhaal was té leuk geweest! Maar uiteindelijk werd het hem niet. Of er bij deze benzinepomp ooit echt werkelijk garen te koop geweest is? Ik weet het niet. Misschien dat iemand van jullie dit weet?
Toch vond ik het verhaal nog steeds de moeite waard om te vertellen. Bij deze dus. Even een dag uit mijn vakantie. Het was een geslaagde dag, we hebben veel plezier gehad. Uiteindelijk zijn we nog gezellig en heerlijk uit eten geweest en hebben we zelfs nog even de voetjes in de Waddenzee gehad! Super!!

Ik ga weer lekker verder met haken. Deze vakantie heeft al een paar leuke projecten opgeleverd. Na mijn vakantie kom ik weer met nieuwe creaties, nieuwe ideeën en patronen. Het kriebelt alweer aan alle kanten!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.