Babydeken met een nieuwe naam (en zo)

01 december 2016

Ze heette Elvira en ze was zo ontzettend lief! Alle reden om dit dekentje naar haar te gaan noemen.

De afgelopen tijd was hectisch, megadruk, chaotisch, noem het maar hoe je het noemen wilt, maar ik heb bijna geen tijd voor mezelf meer over. Nu is dat laatste geen probleem, want alles wat ik doe is wat ik ook graag wil doen…meestal haken!
Toch moet ik even weer de boel op een rijtje zien te krijgen en weten wat ik het eerst en het laatst moet doen. Ik hoop dat deze blog me daarbij een beetje gaat helpen.

Bergen garens liggen op mijn handen te wachten. Iedere bol wil graag omgetoverd worden tot een mooi project. Dat gaat ook zeker lukken, voor iedere bol heb ik een plan en ieder plan gaat ook zeker uitgevoerd worden.

Ik zal beginnen met mijn winkeltje. Hebben jullie trouwens de button bovenaan de website al gezien? Ziet dat er niet ontzettend professioneel uit? Alle eer aan de oudste zoon!

mijn-winkeltje

Net als bij iedere andere (online) winkel ben ik natuurlijk gebonden aan een beperkt aantal garens. Niet ieder garen dat ik leuk vind kan ik ook opnemen in de collectie. Dit betekent dat ik een aantal projecten die ik in het verleden maakte, niet in mijn winkeltje als pakket kan aanbieden. Van sommige projecten is dat erg jammer, bij andere niet echt een probleem.
Het patroon dat ik bijvoorbeeld erg graag in pakketten zou verkopen is het Fleurige Wintervest. Het slaat gigantisch goed aan, maar het garen zit niet in mijn collectie.
Nu was ik al wel een poosje van plan om dit vest nog eens opnieuw te gaan haken, maar het ontbrak me aan tijd, of prioriteit. Mijn eigen vest werd erg wijd tijdens het dragen en ik droeg hem dan ook niet meer met evenveel plezier als daarvoor. Natuurlijk zou ik voor de nieuwe versie dan wel een garen gaan gebruiken dat ik dan daarna ook als pakket kan gaan aanbieden.
Ondertussen ben ik er druk mee aan het haken. Het model blijft in principe hetzelfde, maar er komen wel een paar kleine aanpassingen in het patroon. In de eerste instantie omdat het garen dat ik nu gebruik wat dunner is en in de tweede instantie omdat, als ik dan toch weer opnieuw begin, ik de kleine dingetjes die ik achteraf iets anders had gedaan, nu kan “verbeteren”. Ik verklap nog niet alles, maar de mouwen worden bijvoorbeeld iets minder wijd.
Eind december hoop ik met het nieuwe patroon en nieuwe foto’s en dus pakketten bij jullie terug te komen. Wil je dit vest graag gaan maken, dan kún je overwegen om te wachten op de nieuwe versie.

Verder is er het Nostalgische Babydekentje. In principe had ik hem in een pakket kunnen aanbieden, maar één van de kleuren die ik toen gebruikte is uit de collectie van Katia gegaan. Dit deed mij besluiten om alle garens in dit patroon om te zetten naar garens van de Catona van Scheepjes. Zij hebben dezelfde kleuren in hun collectie en in het zien ervan en het in het gebruik zijn ze (nagenoeg) hetzelfde.
Ik vind het dekentje nog steeds even mooi als toen ik hem net had gehaakt en ik vind dat hij ook niet tussen de pakketten mag ontbreken.

Een tijdje terug merkte ik dat ik het steeds lastiger begon te vinden om mijn patronen terug te vinden. Dat zal voor jullie natuurlijk precies hetzelfde zijn. Ik besloot toen om vanaf dat moment mijn nieuwe projecten een (meisjes)naam te geven. Op die manier kun je ze veel makkelijker via de zoekfunctie op de website vinden.
Het vest Aline, dat ook als pakket in mijn winkeltje te koop is, was het eerste project dat van mij een naam kreeg. Waarom Aline? Dat horen jullie nog een keer in een blog van mij.
Dit dekentje noem ik Elvira. Ik dacht, nieuw garen, nieuwe naam. Heel lang hoefde ik  er niet over na te denken. Toen ik was bevallen van onze oudste zoon hadden we een kraamverzorgster die Elvira heette. Ze was zó ontzettend lief en zó ontzettend goed voor ons, deze prachtige deken krijgt haar prachtige naam.

Weet je ook een leuke naam voor één van mijn projecten? Vind je het leuk als ik één van mijn projecten naar jou ga noemen? Je mag me altijd een email sturen. Ik ga alle namen verzamelen en op het moment dat er weer iets klaar is zal ik een naam uit het namenpotje gaan grabbelen. Je mag er zelfs bij vermelden of je bijvoorbeeld het liefst een deken, een kussen, een vest of iets anders met jouw naam wilt. Ga er dan niet vanuit dat het volgende week klaar is, want ik heb maar één paar hakende handen!

Verder liggen er nog een paar sjaals, een paar dekens, een omslagdoek en wat andere, kleine projecten te wachten op een nieuw garen. Alles op zijn  tijd. Lossen & Vasten is nog lang niet van het grote wijde web verdwenen!

Waar ik nu heel hard mee aan het haken ben is ……..tada…….. een nieuw CAL-KUSSEN!
Ja, dames (en heren) het gaat er weer van komen. Ineens kwam daar een idee opborrelen! Eind volgende week hoop ik de eerste versie klaar te hebben en goedkeuring te krijgen om hem weer in pakketten op de markt te brengen. Hoe gaaf is dat!!
Ik heb er weer zin in en ik hoop jullie ook!

En tenslotte, ik vertel het even heel erg snel, eigenlijk fluister ik het nog een klein beetje…….ik ben bezig met een boek! Ssssst, nog niet teveel over praten, hij is er nog lang niet, maar er wordt wel hard aan gewerkt!

Lieve, lieve mensen, jullie zien het, ik heb het druk, heel erg druk.
Maar, o wat fijn, ik heb hier op de één of andere manier de energie voor. Ik weet ook hoe dat komt, de benzine die ik gebruik, de bron van mijn energie, dat is voor een groot deel mijn publiek. Wat zijn jullie geweldig, wat zijn jullie betrokken, wat zijn jullie lief voor mij en voor elkaar. Dank jullie wel! Ik hoop nog heel lang met jullie samen te werken!!

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten!

Download hier het patroon »
  • Patricia Caminada

    Zie je wel, toch dat boek :) Wel alles met mate Joke, rustig overal de tijd voor nemen. Kan ik ook weer bijpoten met mijn projecten 😉

    • lossenenvasten

      Ja hoor, dat komt helemaal goed! Ik heb geaccepteerd dat mijn handen niet sneller kunnen dan ze nu doen 😉

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.