Avonturen Beleven

09 mei 2016

Vroeger, of in iedere geval een aantal jaren geleden, als wij met de jongens naar het bos of op vakantie gingen, gingen we avonturen beleven. Zo zeiden we het en ze vonden het erg leuk en spannend. We speelden verstoppertje, maakten wandelstokken en dat soort dingen. Helemaal niet spectaculair, maar leuk was het wel.
Bij de voorbereidingen en het op pad gaan met mijn workshop helemaal naar Kerkrade voelde ik me net zo. Ik ging avonturen beleven!

Wat ik nog nooit eerder had gedaan, deed ik bij de uitnodiging voor deze workshop wel. Ik vroeg om een paar dagen bedenktijd.
Niet omdat ik er geen zin in had, dat juist wel, maar het is zo ver weg. Met de trein reizen zou geen optie zijn, daarvoor moest ik teveel spullen meenemen. Dit betekende dus dat ik met de auto moest gaan. Helemaal alleen. Mijn man kon niet mee en het zou ook niet leuk geweest zijn als hij daar de hele dag alleen rond zou moeten lopen.
Ook viel de dag waarop ik was uitgenodigd op Moederdag. Ik was nog nooit niet thuis geweest met Moederdag, ook wel even een drempel. Toch klonk het allemaal wel erg gezellig wat de dame van de uitnodiging me vertelde. Een groot WOLspektakel zou er komen. Er was van alles te doen en al 38 stands zouden er staan. Hoe leuk is dat? Een hele dag die om garen draait?
Dit deed mij beslissen om het toch te doen en ik zei een paar dagen later “ja” op de uitnodiging.

De voorbereidingen konden beginnen en ik vulde tasjes om mee te kunnen nemen.

Ik zou de workshop Mochila Haken gaan doen, dus het haak-etuitje kon weer tevoorschijn gehaald worden.

2016-04-21 15.25.10

En eindelijk was het zover, ik ging op reis, ik ging avonturen beleven.
Afgelopen vrijdag vertrok ik met een achterbak vol tasjes richting Kerkrade.

2016-05-07 10.48.00

Het was bijna drieënhalf uur rijden, dus niet verstandig om in één keer door te gaan. Ik stopte dus netjes na twee uur rijden bij een benzinestation, zocht een lekker plekje uit en ging wat eten en drinken. Daarna haakte ik nog wat om het uur vol te krijgen. Ik wilde niet onverstandig zijn en nam ruim de tijd om even bij te komen. Geen straf, ik had er heerlijk weer bij!

2016-05-07 13.42.14

Nog ruim een uur rijden en ik was in Kerkrade op de plek van bestemming aangekomen. De dame die het hele festival organiseerde had voor mij geregeld dat ik bij haar moeder kon eten en slapen. Ik had het goed voor elkaar en we hebben een gezellige tijd gehad samen.

De volgende dag was het zover, het WOLspektakel was een feit. Het weer was prachtig en de mensen vrolijk. Het plein stond vol met de leukste kraampjes. Gezelligheid alom.

Voor mij was er een kamertje geregeld in een cafeetje. Heerlijk uit de hitte. Het is geweldig die zon en die warmte, maar om te haken is het niet handig, Dit was perfect!
Er waren niet heel veel deelnemers waren, maar degene die wel waren gekomen ondanks de warmte en ondanks vakantie en Moederdag, hadden een hele leuke tijd. Zowel in de ochtend als in de middag heb ik het erg naar mijn zin gehad.

Wat zijn ze ijverig hè? Het is zo leuk om te zien dat, na een paar uurtjes hard werken, iedereen ineens de techniek onder de knie heeft. Altijd weer genieten!
En toen was het ineens alweer 4 uur. De tijd zat erop, het was voorbij. Ik pakte mijn spulletjes bij elkaar en stapte in de auto om aan de lange rit terug naar huis te beginnen. Ook nu ging het weer prima en ook nu stopte ik na twee uurtjes om even mijn rust te pakken en mijn buikje tevreden te stellen. Lekker ongezond…

IMG-20160508-WA0000

Om half 9 was ik weer thuis. Het avontuur was voorbij. Wat heb ik een geweldige tijd gehad, maar wat was het ver weg en wat was ik ook moe.
Toch, nu ik weer uitgerust ben kan ik zeggen, ik zou het zo weer overdoen!
Meet & Greets, Workshops, daar waar mensen bij elkaar komen met een bolletje garen en een haaknaald in hun hand, ik vind het geweldig!
Wil je graag bij een workshop aanwezig zijn? Onder het kopje agenda op de website kun je zien waar ik wanneer en met welke workshop ben.
Komende woensdag, 11 mei ben ik in Assen. Er zijn nog een paar plekjes vrij.

Geniet van je hobby, geniet van het haken. Ik hoop je snel terug te zien hier, in mijn wereldje van Lossen & Vasten.

 • Margaret

  Ik hoorde pas van dit wolspektakel toen ht al voorbij was. Het was de eerste keer dus ik kan me voorstellen dat nog niet veel mensen wisten van jouw workshop. Anders had je vast plek te weinig gehad aan jouw tafel.
  De etui ziet er prachtig uit en jouw voorbereiding was uitstekend. De deelnemers hebben vast genoten van jouw exclusieve aandacht tijdens de workshop.

  Groetjes, Margaret

  • lossenenvasten

   Het was ook echt ontzettend gezellig! Gelukkig betekent minder mensen niet minder gezellig. En wie weet de volgende keer als dit evenement iets bekender wordt?

 • Emily

  Ik had gehoord van het wolspektakel. Helaas inderdaad moederdag, moesten we naar mijn opa en oma en was er daarna nog net genoeg tijd over om naar een optreden van mijn broer te gaan (hij speelt klarinet bij een kapel die eggerländer (of hoe je het ook schrijft) muziek speelt). Dus helaas. Was er wel graag heen gegaan. Maar was ook een beetje ver geweest. haha. Gelukkig heb je veel plezier gehad.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  • lossenenvasten

   Ja, daar zaten veel meer mensen mee, Moederdag! Inderdaad hangt plezier gelukkig niet af van het aantal mensen dat bij elkaar zit.
   Misschien dat ik je een keer ergens anders tegenkom voor een workshop? Ik zit ook nog binnenkort in Maasbracht. Misschien iets dichterbij?

x
^

Vind je dit leuk?

Like mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn verhalen.